Maya anne ve babasının kaybından sonra babaannesi ve kuzeni Dila ile yaşamaya başlıyor. Çocukluğu Doruk ile geçmiş ve küçüklüğünden beri Doruğa karşı hisleri var. Hatta sevgi değil de takıntı boyutuna gelmiş bir bağımlılık olarak adlandırırsam abartmış olmam bence. Avcı olarak seçilmesi ve akademiye gitmesi zorunlu hale gelmesi ile bütün hayatı değişiyor.
Açıkçası Maya'nın ne istediğini bilmemesi ve sürekli birbiriyle çelişen hareketlerde bulunması bir yerden sonra aşırı rahatsız edici olmaya başladı. Daha önce sevmediğim çok baş karakter olmuştu ama Maya bambaşka bir seviyeye geçti. Karamsar oluşu zaten daha da soğutuyor kendinden. Sürekli kendini acındırma çabasından çok sıkıldım.
Kızın Doruk aşkı beni bezdirdi Doruk da Doruk, doruğun saçları, doruğun gözleri, doruğun dudakları, Doruğun elleri... Ondan ilahi bir tanrıymış gibi bahsediyor her seferinde. "Bana her baktığında onun gerçekliğini sorguluyordum" diyor.
Doruk karakterini sevmedim zaten. Çok bencil biriydi. Maya'nın ona olan sevgisine olan zaafı beni deli etti zaten. Kızı sevmediği halde kız her ondan uzaklaştığında sırf sevgisine olan zaafı yüzünden onu tekrar kendine bağlayıp uzak durmasını engelliyordu.
Fetih'e gelirsek, kötü olduğu su geçirmez bir gerçek. Gözünü kırpmadan Maya'nın kuzenini ve babannesini öldürmesi bunu kanıtlıyor ama burada Maya'nın dengesizliği yine devreye giriyor. Fetih'in nasıl biri olduğunu bildiği halde tekrar tekrar ona güvenip bir de yüzüstü bırakıyor. Onun ne denli kötü biri olduğunu bildiği halde ona sırtını dayayıp, bir de ihanet ederken onun da kendi intikamını alacağını biliyor olması lazım. Sürekli onu yüzüstü bırakıp gidiyor ve "Neden beni durdurmadı? Neden gitmeme izin verdi?" Diye düşünüyor kız. Yani bu kadar saçma bir kız okuduğumu hatırlamıyorum. Senin iraden yok mu? Senin düşünecek bir beynin yok mu da başkalarının hareketlerine göre olayları yönlendiriyorsun. Yani bu kızın saçma hareketleri yüzünden kaç kişi canından oldu ama her seferinde aynı şeyi yapıp yine kafasının dikine gidip Doruğun peşinden gitmesi cidden cinnet geçirmeme sebep oldu. Kızın yaptığı mantıklı tek bir şey sayamam. Ne yaptığını bilmeyen ve düşüncesizce hareket eden bir karakterdi. Bir kere de dik duruş sergilemesini ve mantıklı bir şey yapmasını bekledim. Ama bu karakterden istenecek en son şey mantıklı bir şey yapması. Mümkün değil yani. Hiç sevmedim Maya'yı diğer kitaplarda da değişeceğini sanmıyorum ama okuyup göreceğim.
Sadece Fetih'in son yaptığı şeye anlam veremedim. Bunun altından nasıl bir sebep çıkacak merak ediyorum. Çünkü her şey normal giderken birden yaptığı ihanet mantıklı degildi. Aslında yapmış olması normal olurdu ama onun da değiştiğini düşünüyorum. Bunun alından bir şey çıkacağını hissediyorum. Bakalım üçüncü kitapta neler olacak.
Tüm bunların dışında kitap bir şekilde okutuyor kendini. Yazim dilini sevmedim saçma yerlerde çok detay veriyor ama karakterlerin dış görünüşü hakkında çok az bilgi veriyor bize. Sadece mavi gözler, parlak sarı gözler, kahve saçlar, yakışıklı yüz gibi terimler kullanıyor. Hiçbiri hakkında kafamda net bir şey oluşmadı. Bu konuda bence kendini geliştirmesi lazım yazarın.
Bunun dışında ikinci kitap daha heyecanlıydı. Olaylar daha güzel ilerledi. Maya birinci kitaba göre daha katlanır biri olmuştu bana göre. Ama pek de değiştiğini söyleyemem. Umarım diğer kitaplarda biraz daha mantıklı bir Maya okuyabiliriz.