Puan vermedi·151 syf.····Okunma: 04 Ağustos 2025 09:41 Haftanın ilk gününden herkese selaaam
Bugün sizlere benim için ağustos ayının ilk kitabı olan Immanuel Kant'ın "Eğitim Üzerine" kitabı ile geldim.
Kant'ın üniversiteside ders verirken yazdığı notların, ögrencisi tarafından yayımlanmasıyla oluşan kitapta Kant'ın felsefi düşüncelerinin eğitime yansımasını okuyoruz.
Eğitimi disiplin, kültürleştirme, ahlaki eğitim ve uygulama başlıkları altında dört aşamada ele alan filozof insanın doğuştan gelen niteliklerinin ancak eğitimle gelişebileceğini savunur.
"İnsanoğlu eğitilmeye muhtaç olan tek varlıktır" sözüyle eğitimin insanlık için taşıdığı yaşamsal önemi vurgular ve modern eğitim sistemlerine bile ışık tutan evrensel düşünceler sunar.
Kant'ın ahlaki eğitim üzerine söyledikleri, günümüzde bile dünyanın karmaşık sorunlarına ışık tutacak yol gösterecek ve ahlaklı bireyler yetiştirecek cinsten bilgiler içeriyor.
Düşünce sistemi, savunduğu görüşler öylesine kıymetli ki kitap her ebeveynin, eğitimcinin ve felsefeye ilgi duyan herkesin kesinlikle kitaplığında olması gerekenlerden...
Israrla tavsiyemdir...
Peki siz bu kitabı okudunuz mu?