2025 8. kitabı
Kötülük nerede başlar? Belki de görmezden gelinmiş bir çocuğun kalbinde. Belki de bir çocuğu dünyayı yakmaya hazır bir fanatiğe dönüştüren şey umursanmamış olmaktır. İşte tam olarak burdan sızıyorlar siz kurtuluş,iyileşme olarak tutunduğunuz dalın aslında kurtulmaktan çok batmak olduğunu anladığınızda iş işten geçiyor. Ve birçoğu anlamak yerine o kuyuda yok olup gidiyor. Sağlıklı aile ortamı göremeyen çocuk, anne babanın hoyratça savurduğu bireyler oluyor günü gelince. Sonra sonrası hüsran.Kitabı okurken hayatı düşündüm.Çağı,yaşadıklarımızı aslında tam olarak gerçeklerle yüzleştirmiş yazarımız ve öyle ustaca kaleme almış ki okurken zihnimin satırlarla gerçekler arasında kurduğu bağlar içimi acıttı,sorgulattı allak bullak etti beni. Belki de bizimkisi yaralı ruhların hikayesi . Hepimiz ruhumuzda açılan yaraların verdiği sızıyı gidermek için debeleniyoruz ve onları dindirecek bir hikaye arıyoruz. Onların hikayeside böyle başlıyor iyileşmek için katıldıkları topluluğun bir süre sonra ruhlarını nasıl ele geçirdiklerini ve daha derin yaralar açtıklarını farkettiklerinde tamamen yitip gidiyorlar. O, yaralı ruhların koleksiyoneriydi. İnsanların duygusal açlıklarını, zaaflarını sezer, bu açık yaralardan,karakterlerindeki çatlaklardan içeri girmeyi ve ruhlarındaki boşluğu doldurmayı çok iyi bilirdi. Bazı insanların kendi kötülükleri ile başlattığı savaşın hem bireysel hem toplumsal ne derin yaralar ve zararlar açtığını yaralı ruh kolleksiyoncusu Sinâ karakteri,sevgisiz,mutsuz,yaralı gençlerin yitirdikleri boşluğu doldurmak için nasıl tuzaklara düştüklerini,kurtuluş sandıkları şeyin aslında ruhlarını ele geçiren bir kara delik olduğunu Endülüs karakteri ve oluşumun diğer karakterleri ile anlıyoruz. #elyapımıruhlar kesinlikle kitap dostlarıma tavsiyemdir.Dünümüz bugünümüz yarınımız.Bitmeyecek kötü ruhların yaralı ruhları ele geçirerek sömürmesi ne yazık ki… Tutsaklık mekanla ilgili değildir, bir ruh halidir. İnsanı bazen yalnızlık yutar , bazen de kalabalık.
İnsanlar ve Duygular
El Yapımı RuhlarGürkan Sekmen · Doğan Kitap · 2025128 okunma