Puan vermedi·201 syf.····Okunma: 05 Ağustos 2025 14:24 Bilimin En Büyük Dokuz Bilmecesini bir araya “Paradoks” adı altında toplayan Jim Al-Khalili bizleri kaotik bir yolculuğa çıkarıyor.
Jim Al-Khalili (Jameel Sadik Al-Khalili)aslında oldukça tanınan bir bilim insanı. Babası Iraklı annesi ise İngiliz. Teorik fizikçi olan Jim kuantum fiziği ile ilgilenirken bir taraftan da akademisyenlik ve popüler bilim yazarlığı yapıyor.
Bir çok katı bilim insanının aksine konuları ele alışı aşırı eğlenceli ve kendisine has. Okurken hem düşündürüyor hem de ilginizi çekiyor. Fiziğin en önemli sorularını örneklerken, bunlarla ilgili spesifik bilgiler verirken ve cevapları ararken size kendinizi konunun bir parçası gibi olma fırsatı veriyor. Bence bu mükemmel bir detay.
Oyun Şovu Paradoksundan Aşil ve Kaplumbağaya, Olbers Paradoksundan Maxwell’in iblisine, Direk ve Ahır Paradoksundan İkizler Paradoksuna, Dedem Paradoksundan Laplace’nin İblisi Paradoksuna ve elbette paradoksların en gözde olanı Schrödinger’in kedisine bir bakış atma fırsatını kaçırmayın derim.