Puan vermedi·288 syf.··Beğendi
· Jules Michelet / Deniz
Sayfa:288
Tür: #otobiyografi #tarih #bilim
Merhaba sevgili okur arkadaşlarım Denizlere okyanuslara ilginiz var mı? Eğer öyleyse bu kitap tam size göre şiirsel bir üslupla yazılmış kısmen tarih, bazen roman, bazen biyografi, bazen de bilim kitabı gibi düşünün.
Okyanus her yerde görülebilir . Her yerde gösterişli ve ürkütücü görünecektir. Her yöne bakan burunların çevresinde de. Kıyılar tarafından çerçevelenmenin onu sıkıştırıp öfkelendirdiği, uçsuz bucaksız ama sınır içinde tuttuğu alanlarda, çoğu zaman kör kayalara çarpan hızlı akıntılara şiddetle karıştığında daha da korkunç olur. Onun sonsuzluğu görülmez ama hissedilir, duyulur, sonsuz olduğu hissedilir ve bu, daha da derin bir izlenim bırakır.
“Diğer taraftan deniz kendilerini ona emanet etmiş, onunla yaşamış, içli dışlı olmuş insanları kendine öyle bir bağlar ki ondan asla ayrılamazlar. Küçük bir limanda güçten düşüp işlerinden ayrılan yaşlı gemi kılavuzları gördüm. Ama teselli bulamıyorlardı, sürünüyor, akılları başlarından gidiyordu.”
#reklam #işbirliği #pr #hediye #deniz #julesmichelet #keşfet #okudumbitti #birçiçekbirkitap #5ağustos