Bir yok oluşun hikayesi...
Zehra küçüklüğünden beri takıntılı, kıskanç bir kızıdır. İyi bir ailede büyümesine rağmen kendisine ve çevresine zarar veren bu özelliklerinden kurtulamaz. Suphi iyi yetiştirilmiş, efendi diyebileceğimiz karakterli biridir. Zehra'nın babasıyla çalışır ve bu şekilde yolları onunla kesişir. İki genç birbirinin aşkına düşer. Zehra'nın babası durumu iyice gözlemler ve sevda halini anlayıp duruma el koyar. Hem kızının kıskanç hallerinin bu evlilik sayesinde biteceğini düşünür hem de Suphi gibi delikanlı damadı olacaktır. Evliliklerinin ilk zamanları çok güzel geçer. Fakat Suphi'nin eve geç gelme durumları ve arkadaşlarıyla vakit geçirme halleri arttıkça Zehra'nın kıskançlık ve kafada kurmaları zehirli bi sarmaşık gibi sarar. En büyük zehri ise farkında olmadan kayinvalidesi eker. Eve genç bir hizmetçinin alınması olayları çığırından çıkarır. Suphi eşinin kuruntularını boşa çıkarmaz ve hizmetçi kızla aşk yaşar. Yoldan sapan bir daha çıkışa ulaşamaz. Suphi deyim yerindeyse karanlık bir tünelde kalır. Karısı bu durumu kabuk edemez ve intikam planları yapmaya başlar. Suphi, hizmetçiyle olan aşkını bir yeni kadın için ansızın terk eder. Bu terk ediş hem işini hem de hayatını etkiler. Yeni aşkı rahat bir hayat yaşayan, parayı seven, bol aşıkları olan biridir. Suphi bu yolda varını yok edip beş parasız kalır. Arkada aşk için ölenler, yeni aşka adım atanlar, öldürülenler, intikam yolunda istediğini elde edemeyenler olur.
Gerçekten kitap müthiş sürükleyiciydi. Her sayfasını büyük bir merakla okudum. Zehra, kendisini terk eden adam için çok güzel bir intikam planı hazırladı. Fakat keşke onu hâlâ sevmeseydi. Kıskanç olan Zehra ama hastalıklı, beyinsiz varlık da Suphi. Beş kuruşluk aklı yok.
Okumanızı şiddetle tavsiye ederim.