Düşüncelerimizin ne kadarı bize ait?
2025 19. kitabı
Kitap, insanların düşüncelerinin, duygularının ve davranışlarının nasıl yönlendirildiğini anlatıyor. Özellikle medya, psikoloji, popüler kültür ve modern yaşam tarzları üzerinden nasıl bir algı oluşturulduğunu sade bir dille ele alıyor. Bu kitap, bana gördüğüm her şeye hemen inanmamam gerektiğini hatırlattı. Reklamlar, haberler, diziler hatta bazı psikolojik yaklaşımlar bile aslında bizi fark etmeden yönlendirebiliyor. Yazar bunu örneklerle ve akıcı bir anlatımla anlatmış. Kitapta en çok dikkatimi çeken şey, psikolojinin bazen insanların iyiliği için değil, sistemin işine geldiği şekilde kullanılabiliyor olmasıydı. Ayrıca aile yapısının ve toplumun bilinçli şekilde nasıl zayıflatıldığını anlatan bölümler çok düşündürücüydü.Okuyucuya “uyan artık” diyen bir tonu var; sarsıcı ama gerekli. Yer yer tekrarlar ya da ağır bölümler olsa da mesaj net: Modern dünya bizi sadece tüketici yapmadı, aynı zamanda düşünemeyen, yönlendirilen bireylere dönüştürdü. Algı Yönetimi ve Manipülasyon, sade ama çarpıcı bir kitap. Okuyunca insan ister istemez kendine şu soruyu soruyor: Ben gerçekten kendi fikrimi mi savunuyorum, yoksa bana öğretileni mi?
Algı Yönetimi ve ManipülasyonMücahit Gültekin · Pınar Yayınları · 20162,012 okunma