2025 31. kitabı
Okunma: 24 Temmuz 2025 11:00
Selam sizleri bugün Sparta ‘nın güçlü prensesi Klytaimestra ile tanıştırmak istiyorum. Savaşçı kimliğiyle öne çıkan prenses babasının da gözbebeğidir. İlk eşi Tantalos ile mutlu bir birliktelik yaşarken Mykene kralı Agamemnon tarafından eşi ve çocuğu öldürülür. Ve Klytaimestra bu caniye zorla eş olarak verilir. Bu olaydan sonra babasının aslında onu sevmediğini düşünür. Bu kadar acı yetmezmiş gibi birde Truva savaşı öncesinde kızı Iphigenia Kral babası Agamemnon tarafından Tanrılara kurban edilir. Kral uzun yıllar Truva savaşında iken Mykene’yi Klytaimestra yönetir. Bu kadar acı karşısında kayıtsız kalamaz kimse. Elbette oda içinde kin, öfke ve intikam duygularını besledi, büyüttü ve intikamını aldı. Mitolojide onu kral katili olarak biliyoruz ama o sizce de acılı bir anne, yaslı bir eş, güçlü bir kraliçe ve savaşçı bir prenses değil mi? Klytaimestra’nın yanında güzeller güzeli Helen’nin mücadelesine de yer verilmiş. Truva Savaşının sebebi Helen gibi gösterilse de aslında bu savaşı zaten yapmak istiyor fakat geçerli bir sebep bulamıyorlarmış. Helen, Truva Prensi ile kaçınca aradıkları fırsatı bulmuş olmuşlar. Benim gibi mitoloji severlere tavsiye ederim çok akıcı ve sürükleyiciydi, büyük bir keyifle okudum.
KlytaimestraCostanza Casati · İthaki Yayınları · 2025157 okunma