2018 4. kitabı
Burcu Büyükyıldız'ı yıllardan beri takip ediyorum. İlk kitabından, dördüncü kitabına kadar hepsine nasıl evrim geçirdiğini bilirim. Bu yüzden devasa bir beklentim vardı. Hele Cam Kubbe sahnesi için bir deliriyordum ki... Allah Allah Sonra ne sahnelerde öldüm, ne sahneleri baştan okudum... Bir şey demiyorum. Her şey bir yılbaşı partisinde başlıyor. İkisi birbirine ilk görüşte (Kuzey'in görüşüne pek net takılmasa da, gözleri onu unutamaması için yeterli oluyor.) tutuşuyor pardon tutuluyor diyecektim. Onlar için aynı kapıya çıkıyor ama neyse... Selin ne kadar Kuzey için yanıp kül olsa da onun için özel olabilmek için uğraşıyor. Malum adam Buz Pelerin, Buzdolabı lakaplı... Çözülmesi lazım. ️ Selin ve Kuzey buram buram tutku kokuyordu. Gerçi Kuzey başlı başına tutkunun tanımını baştan yazabilecek birisi. Hâl böyle olunca efsanevi sahneler, diyaloglar çıkmış ortaya... Bir an dedim ki tamam! Alev alev yanıyorum. bu böyle pek çok sahnede yaşadığım bir şeydi. @rebellengels bilir. Bir de üstüne cuk diye oturmuş avukat kimliğiyle adam iyice efsanevi bir şey olmuş. Bir an itiraf ediyorum Baran'ın tahtını salladı. (Bundan büyük beğenimi daha tarif edemem. Baran diyorum, başka bir şey diyemem.) Yani çıta kalmadı anacım. Çıta falan olamaz! Ben daha iyisi nasıl olur tahmin edemiyorum. Kuzey'in sahiplenici halleri, Selin'i sevişi, birbirleri için fedakarlıkları çok güzel yansıtılmıştı. Ailenin diğer üyelerinin olduğu sahnelerde kitaba başka bir hava katmıştı. Olay sırası, konunun ince düşünülmesi sonucunda sıkılmadan okunacak bir kitap çıkmış. Ben doyumsuz bir okur olduğum için dahasına bile taliptim. Çok özleyeceğim. Tıpkı Burcu&Demir,Mira&Yağız,Ela&Sarp gibi... Kısacası tutku dolu, içinizi ısıtacak, kalbinize dokunacak bir kitap okumak istiyorsanız Cezayir Meneşesini kaçırmayın!
Cezayir MenekşesiBurcu Büyükyıldız · Ephesus Yayınları · 2017469 okunma