2025 9. kitabı
Kuvvetli ve nitelikli bir göç anlatısı olan bu kitap Talia'nın suç işleyip ıslahevine girdikten sonra oradan kaçmasıyla başlıyor ve bir ailenin Kolombiya'dan başlayıp Amerika'ya uzanan tarihini anlatıyor. İnsanı zorlayan göçmen politikalarına, sınırlara, mesafelere dair nitelikli bir anlatı sunuyor. Etkileyici bir diğer yanıysa bu hikayenin mitlerle zenginleştirilmiş ve özleştirilmiş olması. size bir milleti tanımak için de fırsat sunuyor. Tüm bunların yanı sıra günümüzde de şahitlik ettiğimiz zorunlu göçün getirdiği ayrılıklar, bu ayrılıkların her iki tarafı da -kalan ve giden- ne kadar zorladığına ve nelere mecbur bıraktığına direkt yazarın ağzından şahitlik ediyor olmamız; bunu bir kurgu olmanın ötesinde yaşanmış bir hikaye oluşu insanı çok derinden sarsıyor ve yer yer tetikleyici ögeler bulunuyor. Okumakta zorlandığım kısımlar olduğu için uzun bir sürede okudum. Eğer sarsıcı bir göç kitabı okumak, farklı milletler üzerinden de şahitlik kurmak isterseniz mutlaka bakın. Elgajiye- Cihat Aşkın
Sınırsız ÜlkePatricia Engel · Holden Kitap · 2024891 okunma