"Bu kahrolası evrendeki hiç kimse senin adını, yanında benimkini de söylemeden ağzına alamayacak.”
Herkese selamlar #addicted serisinin 3.kitabi #sanahalabağımlı yorumu ile geldim. Seride ağır aksak ilerliyor olsam da severek okuduğum bir seri. Bu kitabi da beni yine duygudan duyguya sürükledi. Lily ve Lo'nun yaşadıkları hem içim daraltti hem de onların caresiz kalışlarını bende iliklerimde hissettim. Umutsuzluklari ve cabalamalari okunasiydi. Özellikle de Lily'nin bağımlılığı çok ama çok üzücüydu. Yine de iyileşme isteğini hüzünlü bir tebessüm ile ve "yapabilirsin" diye diye okudum
Bir önceki kitapta Lo'nun alkol bağımlılığı sebebiyle bir rehabilitasyon merkezinde tedavisini olmasını ve bu nedenle ayrı kalmalarını okumuştum. O sırada da Lily'de ablası Rose'un desteği ile özel seanslar ile kendi tedavisinde ilerleme kaydetmeye çalışıyordu. Lily'nin durumu Lo'ya nazaran daha zor bir süreç olduğundan onun tedavisi daha zorlayıcıydi. Lo biraz daha toparlamis bir vaziyette döndü ve artik tüm odak noktası Lily oldu. Başta Lo olmak üzere Rose, Connor ve Ryke'da Lily'nin yanında, onun s*ex baglimligindan kurtulmasi icin birlikte cabaladilar. Ancak bu durumu öğrenen ve tüm dünyaya haber olarak paylaşmak ile tehdit eden biri onları kiskaca aldı. Açıkçası bu kısımda Lily'nin rezil olma, zaten hiç sevmeyen ailesi tarafından tamamen dislanmasi korkusu o kadar sahiciydi ki yazarlar bu konuda iyi bir çıkarmıştı. Karakter gelisimlerini de çok iyi yansıtmışlardi.
Her ne kadar Lily kitabin ana gündem maddesi olduysa da Lo'nun kendi bağımlılığının önüne Lily'yi koyması, onun için çırpınmasi, onun bakış açısıyla okuma yapmak kısımlarını da çok sevdim. Lily'nin çaresiz kalışlarını, Lo için, aski için, bağımlılığı ile mücadele etmesini, istemsizce arada kafasının karışmasını duygulanarak okudum. Çok üzüldüm o iki cocuk için. Umarim devam kitaplarinda daha bir toparlamis olarak okurum onlari
Seri çok güzel, çok hüzünlü ama ayni zamanda umudun simgesi gibi. Her kitabini ayrı seviyorum. Gelecekleri nasıl olacak merakiyla da okuması şahane. Ancak yetişkin okurlara göre. Hem konu itibariyle hem icerik itibariyle. Buna dikkat edilerek okunmasını tavsiye ederim️.
Sana Hâlâ BağımlıKrista Ritchie