SPOİLER İÇEREBİLİR!!!
Kitap hayattan hiçbir beklentisi ve inancı olmayan bir adamın dünyasını anlatıyor.
Annesinin ölmesiyle başlayan hikayemiz kendisinin idamıyla son buluyor. Annesini gömerken hiçbir acı ve üzüntü hissetmeyen kahramanımız, hayatı boyunca hiçbir şey üzerinde yeterince kafa yormayan birisi aslında. Ona göre suna buna kafa yormak gereksiz. Sadece kendi dünyasında yaşayan birisi. Baska konulara dair fikri yok . Fikir üretmekten de yoksun bana sorarsanız. Bir adamı öldürüyor ve bunun için herhangi bir duygu hissetmiyor pişmanlık,üzüntü ve yahut sevinç hiçbirisi yok . Sadece idam kararının verildiği gün bunu kabullenme süreci onu biraz zorluyor ama sonrasında bunu da kabul ediyor. Hücresinde ölümü ve olacakları düşünerek geçiriyor son günlerini. Hayatındaki yaşanmış olayların muhakemesini yapıyor. Son kısmı bana "Bir adam mahkumun son günü "adlı kitabı hatırlattı . Idamin gerçekleşecek olmasının verdiği tedirginliği, ruhsal çöküntüyu burada da hissedebilirsiniz. Sonuç olarak kahramanımız bomboş ve amaçsız yaşanan kısa hayattan sonra idam edilerek yaşamına son verilmiş olur. Kişisel yorumum adamın pasif ve kendini yormayı sevmeyen bir kişiliğe sahip olduğu. Aslında yaşamıyor sadece nefes alarak günlerini tamamlıyor. İlginç biri diyebiliriz kendisi için