Takıntılı Canım Kendime Not
2025 13. kitabı
Okunma: 10 Haziran 2025 00:34
Kısa bir kitap olmasına rağmen uzun sürede okudum aslında. Sindirilerek okunması gerekiyor bence. Değerlerimizi ve bağlılıklarımızı düşününce bazıları gerçekten çok saçma. İdealist olmak güzel bir şey, gerekli de… Ancak saplantılı olmak bize gerçekten çok zarar veriyor. Bir taraftan değerlerimi sorgularken, diğer taraftan da sahip olduklarımı düşündüm okurken. “Şükürcü” bir insan değilim. İnsan tabii ki sahip olduklarının değerini bilip şükretmeli. Ama fazlasını istemek kötü bir şey değil. Hak ettiğini düşündüğün için çabalamak ve cesur olmak… Basit hayatlar yaşıyoruz, çok anlam yüklemek sanırım bize zarar veriyor. Bilemiyorum, sanırım kararında yaşamak… İsveççe bir kelime var: “Lagom”. Anlamı: ne çok ne az, tam kararında. Aslında bu yaşam felsefesi sadece maddi değil, manevi olarak da çok anlamlı. İnsan hem idealist hem de basit yaşayabilmeli. Takıntılı bir insan olarak kitabı okurken bunları düşündüm; sanırım o yüzden sindirerek okudum. Bütün takıntılı kişilere de tavsiye olsun. :) Kitap, betimleme konusunda harika. Mekanların içinde hissettim. Okurken en sevdiğim şey “o” mekanda, “o” kişi olmak. Ve o kadar güzel anlatmış ki duyguları… Özellikle öfke ve kıskançlık. İnsanların kaderi… Hepimizin hayatında en az bir kere hissettiği o “uç” noktayı çok güzel aktarmış Süskind Abimiz. Betimlemeleriyle ve olay akışıyla, 24 saati efsane anlatışıyla tadı damağımda kaldı.
GüvercinPatrick Süskind · Can Yayınları · 20182,705 okunma