·128 syf.····Okunma: 08 Ağustos 2025 00:00 Herkese merhaba!
Gençlik, Tove Ditlevsen’in Kopenhag Üçlemesi isimli eserinin ikinci kitabı. Yazarımız bu kitapta da ergenlik dönemini, gençliğe adım atışını, reşit olunca neler yapmayı planladığını, okuldan ayrılıp iş hayatına atılışını anlatıyor.
Hayatının bu döneminde Tove, çocukluk döneminde hasret kaldığı anne sevgisini yine pek göremese de artık biraz daha büyümüş olduğu için annesiyle -nispeten- daha iyi bir diyaloğu var diyebiliriz. Gerçi bu diyaloğun asıl sebebi belki de annesinin sürekli olarak Tove’nin evlenmesini istemesi olabilir.
Çocukluk hayali olan şiirlerini yayımlatma isteği bu süreçte de devam etmektedir ve nihayet, tanıştığı genç bir erkeğin aracılığıyla bir editör ayarlayıp şiirlerini yayımlatma fırsatını bulur Tove. Aynı dönemde reşit olmuş ve evden ayrılıp kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmeye başlamış olan genç Tove, bir taraftan da aşkın nasıl bir şey olduğunu öğrenmeye -ve belki de aşık olabileceği ve kendisine aşık olabilecek- birini bulmaya çalışmaktadır.
Gençlik, üçlemenin ilk kitabı olan Çocukluk’a kıyasla daha durgun geçiyor gibi ama yine de dili akıcı ve kitap kolay okunuyor. Üçlemenin sonuncusu olan Bağımlılık kitabına geldi sıra. Bakalım bu sin kitapta bizleri neler bekliyor.