2025 35. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2025 21:19
Hakkında yine hiçbir şey bilmeden okuduğum bir kitap daha. Başladığım anda beni içine çekti fakat ilerledikçe bazı olaylar beni çok sıktı. Kelimelerin köklerini bilmek hiç ilgimi çekmediği için o sayfalarda o kadar sıkıldım ki, yazarın yüksek bilgi birikimiyle yazdığına eminim ama ilgisi olmayan biri için kitabı bırakma nedeni bile olabilir. Keşke onun yerine başka olayların üstünde daha çok dursaymış , gereksiz detaylara çok önem verip okuyucunun özellikle merak edeceği kitabın sonunda bundan sonra ne olacak şimdi sorusunun cevabı yoktu. Hoşuma gitmeyen bir diğer olaysa yazarın ileride olacaklarla ilgili spoiler vermesiydi. Son 200 sayfada olaylar iyice kızıştıktan sonra elimden bırakamadım, benim açımdan kurtarıcıydı. Merak ögesini spoilerlarla daha canlı tutmaya çalışmış her ne kadar çok hoşuma gitmese de işe yaradı. Çoğu zaman tek bir şeye odaklı düşündüğümden Robin'in babasını öldüreceğini ön göremedim hatta inanamadım hayali falan sandım o kadar cesur bir karakter olması beklenmedikti. Kuleyi esir aldıktan sonraki cesareti de kesinlikle gereksizdi düzgün bir planı bile yokken bu kadar kısa bir sürede bu kadar büyük bir karakter gelişimi inanılmaz. Birçok kişi Lettie'yi bencil bulmuş ama ben yaptıklarından sonra bile onu hala seviyorum. Herkes kahraman olmak zorunda değil özellikle o dönemde bir kadın olarak kendi iyiliğini düşünmesi çok gerçekçi ben de aynısını yapardım. En azından diğerleri gibi bir lider , önder psikolojisine girmedi hemen gereksiz bir yere. Böyle olaylar ancak ve ancak kitaplarda ve filmlerde olur iki tane üniversite öğrencisi koca kuleyi nasıl rehin alabilir??? Genelde kitap diyip geçiyorum ama yaşım geçtikçe daha çok gözüme batıyor her şeye gerçekçi bakmaya başladım neyse yine de beğendiğim bir kitaptı.
BabilR. F. Kuang · İthaki Yayınları · 20241,924 okunma