·416 syf.····Okunma: 08 Ağustos 2025 23:15 Çok uzun uzadıya bir eleştiri yapmayacağım.
Eğer felsefeye ilginiz var da hiç başlamadıysanız, metaforik şeyleri anlayamamaktan korkuyorsanız veya Nietzche'nin felsefesine giriş yapmak istiyorsanız tam size göre bir kitap. Belki bir iki kısmını okurken zorlanabilir idrak etmek için defalarca okuyup üzerine düşünmeniz gerekebilir ancak felsefe de bunu gerektirir zaten :).
Eğer anlayamam kaygılarınız varsa hiç endişelenmeyin. Kitap hem kurguyla ağırlığı yumuşatarak anlatıyor hem de sürüklüyor. Uzun gibi durduğuna bakmayın hemen eriyip gitti elimde. 4 günde bitirdim kitabı. Yine de hala tam olarak sindirmediğim şeyler olduğu kanısındayım. Daha sonraki okumam bana çok şey katacakmış gibi sanki.
Verebileceğim bir diğer öneri arada bir durup deftere not almanız ve kendi düşüncelerinizi yazmanız olacaktır. Şayet öyle yapmazsanız kitaptaki her düşünceyi kabul eder bulabilirsiniz kendinizi. Felsefe bu değildir lâkin. Arada kendi düşüncelerinizi not ederek okuduklarınızı süzgeçten geçirmenizi öneririm.
Keyifli okumalar :).