·498 syf.····Okunma: 10 Ağustos 2025 20:24 İlk kitaptan sonra bu kitap beni çok sıktı. Hep aynı şeyler yaşandı, Brooklyn deli doktorun yanına götürülüyor, kız orada zaten kafayı yememiş gibi daha beter halde dönüyor, kendine zarar veriyor. Bunlar olurken hiç kimse ‘lan bu normal değil’ demiyor. İlk kitapta ölmek isteyen Brooklyn, bu kitapta ne yaptığını bilmeyen Brooklyn’e dönüştü. Hudson’ın yaptıklarından sonra hâlâ onunla aynı havayı solumasını geçtim onun kollarına atılması bile iğrenç geliyor gözüme. O hırçın, kimseye boyun eğmeyen Brooklyn, sürekli milleti kışkırtan, ilaçlardan, tecritten şikayet edip uslu duramayan, bencil sürtüğe evrildi. En önemlisi kaç kişiyi yaraladı… bunlar arasında en yakın arkadaşı dahil. Ve hâlâ kimse ‘bu kıza neler oluyor’ demiyor? Ben yedi isimli deney faresi elemanın Brooklyn’in abisi çıkmasını beklerken tuhaf eleman Logan Brooklyn’in abisi çıktı şaştım kaldım. Kade’in Brooklyn’den vazgeçmesini anlıyorum çünkü Brooklyn asla oğlanlara bir şey anlatmıyor, Kade’in defalarca yalvarmasına rağmen o yüzden ne kadar oğlanların güvenliği için kendini cezalandırsada onlara bir şey anlatmaması durumu daha iyi hale getirmiyor.
Neden kimse Phoenix’i anlamıyor? Baştan sona kızmakta ve affetmemekte haklıydı. Brooklyn’i o şekilde bulup çaresizce hayata döndürmeye çalışan oydu. Bencil Brooklyn gitti yeniden intihar etmeye kalkıştı. Phoenix’in duygularını kimse önemsemiyor ‘zamanla öfkesi geçer’ demelerine uyuz oldum. Oğlanların Brooklyn’in yaptığı normalmiş gibi bu durumu sineye çekmeleri ayrı mevzu, aklının yerinde olmaması bir şeyi değiştirmez sonuçta o deliler hastanesinde herkesin durumu belli. Kade’in her şeye ‘biz aileyiz, birbirimizi affetmemiz gerekiyor’ şeklinde yaklaşması baydı artık. Hudson’ın yüzsüzlüğü canımı çok sıktı. Genel olarak Hudson başlı başına can sıkıcı bir pislik zaten. Kade ve Brooklyn’in doğru düzgün hâlâ bir etkileşimlerinin olmaması ümidimi yitiriyor. Aşkım Elijah için bir şey diyemiyorum hâlâ çok tatlı.
Bu arada, Blackwood psikiyatri yatılı tedavi tesisi ama telefona bile izin verilirken, yeni müdürün gelmesiyle hapishane mekanına dönmesine (hâlâ telefona izin veriliyor) kafayı yemiş deli doktorun kafasına ne eserse yapması bunun üstüne tutupta kimsenin ‘lan burada ne oluyor?’ diye kontrol için gelmemesi bana çok saçma geldi. Yani belli ki burada farklı şeyler oluyor ama kimse telefonuyla yetkili birimleri aramayı akıl edemiyor? Tamam hadi onlar deli diyelim peki görevliler ya da hastaları güyya tedavi eden doktorlar? Çok fazla mantık hatası vardı.
Xoxo