Zihinsel Dağınıklığın Derinliklerine Yolculuk
2025 161. kitabı
Gabor Mate’nin “Dağınık Zihinler”i, içsel karmaşanın dışa vurumu olan dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunu (DEHB) öylesine derinlikli ve samimi anlatıyor ki, sanki kendi zihnimizde gezinirken tanıdık yankılar duyuyoruz. Kitap, yalnızca bir hastalık tanımı değil; insan ruhunun kırılgan ve bir o kadar da dirençli yönlerini ustalıkla resmediyor. Hikaye, bir yandan bilimsel gerçeklerle dokunurken diğer yandan insani hikâyelere uzanıyor. Gabor Mate, bireyin hayatındaki erken travmaların, sevgi eksikliğinin ve çevresel etkenlerin DEHB’nin köklerinde nasıl sessiz ama sarsıcı bir rol oynadığını ortaya koyuyor. Anlatımı, bir yazarın değil; bir psikoterapistin şefkat dolu bakışıyla akıyor. Kendi geçmişinden parçalar sunarken, okuyucuyu da kendi hayatındaki benzer kırılmaları fark etmeye davet ediyor. Zihnimizin neden dağıldığını, odaklanamamanın ardındaki gerçek nedenleri keşfederken, kitabın sayfaları adeta bir yolculuk haline geliyor. Bu yolculukta öfke, çaresizlik ve çaresizliğin içinden umut ışıkları parlıyor. Okuyucu, her bölümde kendi zihnini ve yaşantısını sorgularken, bazen yıkıcı bazen yeniden doğuşu simgeleyen bir içsel dönüşüm yaşıyor. Gabor Mate, DEHB’yi sadece bir bozukluk olarak değil, aynı zamanda modern hayatın getirdiği karmaşanın yansıması olarak ele alıyor. Toplumsal beklentilerin, sürekli dikkat dağıtan dijital dünyanın ve bireyin kendi içinde yaşadığı çatışmaların keskin izdüşümleri var bu kitapta. daha iyi anlamak, şefkat göstermek ve iyileşmek için bir rehber. Gabor Mate’nin sözleriyle, “Hikayemizi anlamadan, kendimizi iyileştiremeyiz.” Bu kitap, o hikayeye ulaşmak için anahtarları elimize veriyor.
Duygu ve Düşünce
Dağınık ZihinlerGabor Mate · Hep Kitap · 20221,114 okunma