Söyleme Bilmesinler
2025 57. kitabı
Okunma: 11 Ağustos 2025 10:05
Emin, Ethem ve Ekrem üç kardeştir. Emin öğretmen en büyükleri. Annesi bir tek onu sevmiş babası Emin hariç diğerlerini gizli gizli sevmiş. Emin'in sevdiği bir kız var Çiğdem. Emin'in annesi Çiğdem'in ne halt olduğunu bildiği için kendi köyünden tutmuş Hülya'yı getirmiş gelin diye. Evlenmişler. Ethem'e hocasının yeğenini almış Nurten. Ekrem ise beni evlendirmesinler diye kendi Sevgi'yi kaçırmış.Ama bir yandan da genç kızlarla aldatıyormuş da. Sevgi'nin babasını Sevgi'den daha çok sever. Zenginler de üstelik. Emin yıllarca babasına bakmak zorunda kalmış her şeyiyle ilgilenmiş. Hülya'nın da hakkını yiyemez tabi. Babası bütün dertlerini sıkıntılarını Hlüya'ya anlatmış. Hülya ile dert ortağı olmuşlar adeta. Ama bir akşam bütün sırları anlattı sanıp Hülya'yı dövmeye kalktı. Bugüne kadar biriktirdiği her şeyi tek tek anlattı. Ethem'in annesinin başkası olduğunu bu yüzden Münevver'in Ethem'i bir kez olsun sevmediğini bundan nasibini Ekrem'in de aldığını bir tek Emin'in neden sevildiğini. Nurten ben senin annen olurum dedi ve birbirilerini belki de ilk defa sevmeye başladılar. Bu kitap günlük sade dilde yazılması çok hoşuma gitti. Bir de herkes eteğindeki taşları dökerken diğer sayfada bak sen şu Emin'in yaptıklarına diye farzı misal bizimle birlikte o satırları okuyorlar sanki. Bu çok hoşuma gitti. Herkesin hayatı Münevver anne yüzünden kararmış gibi gösterilirken bir ters köşeyle aslında her şeyin babanın suçu olduğunu anlamamız da ayrı bir ters köşeydi.
Söyleme BilmesinlerŞermin Yaşar · Doğan Kitap · 202524,6bin okunma