2025 120. kitabı
Tuna Kiremitçi, yine yapmış yapacağını… Polisiye sevenlerin gönlünde taht kuran Başkomiser Perihan Uygur, serinin dördüncü kitabı olan Kumarbaz ile bu kez Girne’nin sıcak rüzgârına, kumarhane ışıklarına ve karanlık sırlarına adım atıyor. Kuzey Kıbrıs’ın ünlü otellerinden birinde, eski bir milletvekili ve iş insanı olan Sadık Alpsoykan ölü bulunuyor. İlk bakışta bir kalp krizi denip geçilecek gibi görünen bu ölüm, aslında yılların kirli bağlantılarını, siyasetin görünmeyen yüzünü ve insanın zaaflarını ortaya döken bir düğümün ucu.Perihan Uygur’un yanına Ankara’dan gelen Cumhuriyet Başsavcısı Yelda Kansu eklenince, hikâye yalnızca bir cinayeti çözmekten çıkıyor; iki güçlü kadının zekâsı, dirayeti ve inadıyla hem Girne sokaklarında hem de İstanbul’un Tarlabaşı’nda nefes kesen bir kovalamacaya dönüşüyor. Kiremitçi, Kıbrıs’ın tatlı telaşını, deniz kokusunu ve ışıklı gece hayatını öyle canlı resmediyor ki, adeta masanın bir ucunda zar atanları izliyor, diğer ucunda fısıldaşan gizli anlaşmalara kulak misafiri oluyorsunuz.Bu roman güç, çıkar ve adalet kavramlarının gerçek hayatta nasıl iç içe geçtiğini, bazen de nasıl birbirini boğduğunu gösteren keskin bir ayna. Üstelik karakterlerin arasında gezinen ince mizah ve insani sıcaklık, sayfaları daha da akıcı kılıyor.Kumarbaz, hem katili kim merakıyla hem de bunu gerçekten yapanlar var mı sorgusuyla elinizden bırakamayacağınız bir kitap. Okudukça anlıyorsunuz ki, bazen asıl oyun rulet masasının başında değil, kapalı kapılar ardında oynanıyor. Kumarbaz – Perihan Uygur serisinin nefes kesen dördüncü kitabı: Gerçek oyun, masada değil, perde arkasında oynanıyor.
KumarbazTuna Kiremitçi · Doğan Kitap · 2025301 okunma