···Okunma: 10 Ağustos 2025 07:51 Sözlerime nereden başlayacağımı bilemiyorum.Çok heyecanlı ve bir o kadar da mutluyum.Çünkü bu eser,sayesinde Yaşar Kemal gibi bir cevherle tanışma onuruna eriştim.Asılana bakarsanız kendimden utanıyorum; çünkü eğitim ve öğretim yıllarım boyunca bu yazarımızın tek bir eserini dahi okumamıştım. Meğer 41 sene boyunca kavuşmayı beklemişiz.Geç olsun güç olmasın.Sonunda ruhumdaki o boşluğu Yaşar Kemal ile doldurdum.Aradığım yazarı bulmuştum.O, gözüyle kartal avlayan yazardı.Yani söz söylemeden sözlerini okuyucuğa anlatandı.
Mini otobigrofi tarzında yazılan ama; daha çok anılardan oluşan bu eserin dilini çok ama çok beğendim.Sade,akıcı ve saydam.
40 senelik bir dostluğun ürünü olan bu eserde Yaşar Kemalin düşünce dünyası,siyasi görüşü,edebiyata bakış tarzı,yaşamı,eserleri ve aldığı ödüllere yer verilmiş.
Kitabı okuduğumda buram buram samimiyet kokuyordu.İki yazarın enerjisi bana direk geçmişti.Öyleki kitabı bitirir bitirmez direk Yaşar Kemalin eserine başladım ve bir gün içinde bitirdim.
Livanelin kitabında bahsetmiş olduğu her şey ama her şey çok net doğru idi.Fazlası var eksiği yoktu.
O nasıl bir dil,o nasıl bir betimleme,o nasıl bir gözlem yeteneği.Gerek kitapla ,gerek karekterler ile gerek doğada yaşayan her ne varsa onlar ile bütünleşiyorsunuz.Onlar ile nefes alıp veriyosunuz.Bu olayı hiç bir yazarın eserinde yaşamadım.Gözümü kapıyorum,eserdeki bütün imgeleri ve olayları ve karekterleri resmen yaşıyorum.
Livaneliyi bu eserinden dolayı gerçekten kutluyorum.Onun sayesinde Yaşar Kemali yakından tanıma fırsatım oldum.Onun sayesinde Yaşar Kemali sevdim diyebilirim.
Bence sizde benimm gibi Yaşar Kemali okumadıysanız ilk olarak bu eserden başlayabilirsiniz.Çünkü yazarın iç dünyasını bilmek sizi bir adım öne taşıyacaktır.Böylece eserlerini okuduğunuzda taşlar yerine oturmuş olacaktır.
Keyifli okumalar diliyorum.