2025 14. kitabı
Okunma: 11 Ağustos 2025 18:45
İki Soylu Akraba • William Shakespeare Atina Dükü Theseus, Amazon Kraliçesi Hippolyta ile evlenmek üzereyken Thebai savaşından sonra iki kuzen, Palamon ve Arcite, zindana atılır. Orada pencereden gördükleri Emilia’ya aynı anda âşık olurlar. Büyük dostlukları, bu aşk yüzünden kıyasıya bir rekabete dönüşür. Kitapta diğer bir olayda zindancinin kızı etrafında gelişir. Kaçışlar, düellolar ve kaderin sert oyunları sonunda trajik bir sona ulaşır. Kitabın sonu, diğer okuduğum Shakespeare eserlerinden farklıydı. Hiç beklemediğim bir şekilde gelişti. Ancak kitabı beğenip beğenmediğime karar veremedim; bazı sahneler bana göre oldukça saçmaydı. Ayrıca Emilia karakteri çok pasif kalmıştı. Yine de farklı bir Shakespeare eseri deneyimlemek benim için artı bir yön oldu. Merak edenlere keyifli okumalar. #alıntılar "Her kötülüğün bir iyilik maskesi vardır; Bize her iyi görünen içinde bir kötülük taşır." "Bu dünya nereye gittiği belli olmayan başıboş sokaklarla dolu." “Papatyalar kokmasa da güzeldirler.”
İki Soylu AkrabaWilliam Shakespeare · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2021648 okunma