2025 5. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2025 17:16
Khaled Hosseini’nin Uçurtma Avcısı, Afganistan’ın savaşlarla parçalanmış topraklarında geçiyor. Emir ile Hasan’ın hikâyesi, sadece dostluğun, sevginin, ihanetin, mutlak itaatin ve gücün hikâyesi değil; aynı zamanda toplumda “öteki” ilan edilen çocukların kaderine terk edilişinin acı bir tanığı.. Hasan’ın sessizliği, aslında dünyanın dört bir yanındaki ezilmiş çocukların sessizliğiydi. Bugün coğrafyamız dahil dünyanın herhangi bir yerinde hâlâ aynı olaylar yaşanıyor ve hikâyeler yazılıyor. Bombaların gölgesinde, toplama kamplarının duvarları arasında, yıkılmış sokaklarda büyüyen çocuklar var… Okula gitme hayalini bile kuramayan, ailesini kaybetmiş, ve kimliği yüzünden suçlamış çocuklar... Uçurtma Avcısı’nda Afgan çocukların yaşadığı travma, bize şu gerçeği fısıldıyor: Coğrafya değişse de acı aynı, yüzler farklı olsa da gözlerdeki korku aynı. Roman, okuyucusunu yalnızca Afganistan’ı anlamaya değil; bugün hâlâ aynı adaletsizliğin pençesinde yaşayan çocukları görmeye çağırıyor... Okurken her sayfasında boğazınızın düğümleneceği harika bir Afgan romanı. İyi okumalar.
Uçurtma AvcısıKhaled Hosseini · Everest Yayınları · 2024192,3bin okunma