2025 40. kitabı
Okunma: 06 Ağustos 2025 11:46
Korku Ağı klasik bir vampir kurgusu. Vampir edebiyatını çok seven ve bu temada yazılmış çoğu kitabı okuduğum için maalesef beklediğimi alabilmiş değilim. Önsöz de yazar, gençlik yıllarında okuduğu Dracula‘ yı bir hayli sevip ondan esinlendiğini açıkça belirtmiş. Haç ile vampir kaçırma,kazık çakma, kutsal su, sarımsak kullanımı gibi modası 1975 de bile geçmiş sayılabilecek ögeleri bolca kullanmış ve üzülerek söylüyorum ki bunları okuması çok gülünçtü . Bu ögeler 1897 yılında yazılmış Dracula için gözümde gayet kabul edilebilirken aynı şeyi Korku Ağı için yapamıyorum. Bırakın birazcık bile korkmayı her haç kullandıklarında kahkaha atarak okudum. Bir diğer şey ise kitabın asla 598 sayfa okunacak bir etkiye sahip olmaması. Bitmek bilmeyen kasaba betimlemeleri, bir daha görmeyeceğiniz karakterleri bile en az 3 sayfa anlatması okurken beni biraz zorladı. Ayrıca yazarın ikinci kitabıymış. Okurken bunu o kadar iyi anlıyorsunuz ki. Bir olmamışlık, acemilik var ve her sayfada bunu hissediyorsunuz. Özellikle de o final o kadar geçiştirilmiş ve özensizdi ki ..
Korku AğıStephen King · Altın Kitaplar · 20171,370 okunma