···Okunma: 12 Ağustos 2025 23:06 Dikkat!!!
SPOILER ICERIR
Serinin ilk üç kitabini defalarca kez okudum ve her okudugumda karakter gelişimine, eklenen her yeni karakterin okuyucuyla bag kurmasına bayildim.
Ancak bu kitabin ortalarına kadar hikayeye tam olarak giremedigimi hissettim çünkü kitap farklı karakterlerin ağızlarından yazılmıştı ve kitabin ortalarına kadar ana hikayeyle nasıl baglanacaklari açığa cikmadi. Soyle ki ilk üç kitaptaki aksiyon ve heyecan bu kitapta tam anlamıyla yok. Bu kitap daha durağan ama kitabi bitirdiğimde anladım ki bu durağanlik ve farklı karakterlerin ağzından yazılması hikayenin daha net anlaşılması ve atmosferinin daha iyi hissedilmesi icin gerekliymis. Genel olarak kitabi beğendim.
SPOILER
Karanlık çağ kitabına başlamadan önce deli gibi merak ettiğim ve asla olmamasini istedigim bir şey var.
Cassius gerçekten öldü mü?
Oyle muhteşem bir karakter bence bu şekilde asla ölmemeli, Darrowla bir kez daha karsilasmaliydi ayrıca hikayedeki amacı yarım kalmış gibi hissettirdi bana. Annesi bile yeniden ortaya çıkmışken onun ölmesi cok gerkesizdi ( umarım ölmemiştir).
Ana konuya dönecek olursam savaşın ardından geçen 10 yılda hiç bir sey tozpembe değil, gerçeğe gayet uygun olarak gelismisti. Darrow tam artık o eski deli değil derken yapacağını gene yaptı ama olsun. Sevroyu daha olgunlasmis ve tam bir aile babası olarak bulmak beni cok duygulandirdi
Genel olarak diğer kitaplari kadar olmasa da sevdiğim bir kitap oldu umarım diğer kitaplari bir an önce cevrilir.