2025 140. kitabı
Okunma: 13 Ağustos 2025 10:57
Öncelikle kitabın kapağı özenle yapılmış, pek Bi beğendim. Seri olacakmış ve yanlış hatırlamıyorsam 5 kitaptan oluşacakmış. Ama gözünüz korkmasın yazarın anlatımı iyi, hikaye de özgün bana göre. İlk kitabın günahı olmaz, sonraki kitaplardaki gelişimini şimdiden merak ediyorum. Editörüyle birazcık fiskos yaptık. Bazı değişilmesi gereken anlatım şekli olduğu konusunda hemfikiriz. tabii her Yazarın kendine has bir tarzı olmalı, düşüncesiyle de hareket etmek gerekiyor. Yoksa birbirini kopya eden yazarlardan farkı olmaz kimsenin. Bununla birlikte benim düşünceme göre anlatım akışında da biraz değişiklik yapması gerekiyor. O kısımları özelden belirteceğim. Bunlar kitabı beğenmedim anlamına gelmiyor, dikkat edelim inceleme yapıyoruz şurada. Storyde gördüyseniz, bana efsane seri Narnia'yı anımsattığını söylemiştim. Hâlâ özlüyorum... Evet, belki de esinlenme olmuştur belki de tamamen ansızın gelişmiştir, buna bir şey diyemem. Ama anımsamak bile beni mutlu etti. Bu arada kimse Türk lokumu yemiyor, cadı yok Beş yetim kardeş, 2000li yıllarda yetim kalıyor. Ana baba gizemli birr kazada ölüyorVe hemen sonrasında gizemli, hatta varlığını bilmedikleri zengin amca ortaya çıkıp bunları ordan alıyor. Ah ah Mısır'daki dedemin hâlâ ortaya çıkıp fakirlikten kurtarmasını hayal ettiğimi hatırladım bu kısımda Emicenin -amcanın bir sürü kuralları, harika bir malikanesi var. Ama en önemli kural ormana girmemek. Tabii veletler bunu dinler mi? İşte merakın sonu bizi bir maceraya sürüklüyor. Çünkü kardeşler farklı bir evrene geçiş yapıyor. Ve bu evren çok kaotik, acımasız... Diğer yandan amca ve malikane de onları bekleyen 2 kardeşin umutsuz a bekleyiş var. Ama diyara geçen kardeşler arasında bir tanesi de kayıp. Abooo söylemicim hihi Efenim her yaşa uygun bir #epikfantastik hikayesidir. Sıkmaz, bunaltma bana göre özellikle macera ruhlu 10 yaş üzeri minnoşlar bayılacaktır.
Dört Diyarın HükümdarlarıMetin Can Tığlı · Octupus Yayınevi · 202514 okunma