El yordamıyla yaşamak
2025 8. kitabı
Okunma: 12 Ağustos 2025 00:00
Uzun zamandır inceleme yazmayınca neresinden tutup nereye götüreceğimi unuttum ama bu kitap için bir şeyler yazmazsam eksik kalır gibi oldu.. Kitap Aziz ve Harun'un hayatını anlatırken başlarda ayrı gibi duran ortalarında kesişeceğini düşündürürken sonunda aynı binada oturduklarını öğrendiğimiz.. Yazmaya çalışan Azizle, yaşamaya çalışan Harun'un daha doğrusu ölümün farkına varıp hayatın ortasında geçmişin güzelliğine dönüp sonrada hayatına son vermek isteyen iki karekteri paralel anlatıyor, birde Azizin takip ettiği Derya var ölümsüz olmak istiyen(kitap karekteri olarak) yani yazamıyorum bari yazılayım derdinde. Hülasa kitap, yalnızlık, acı ve özlemle yoğrulmuş, çoklu bilinç akışları, zaman atlamaları ve iç monologları bol olan içsel dünyaları çok katmanlı anlatım tarzı ve metaforik dili ile baya insanı içine çeken bir kitap.. Güray süngüyü daha önce okuduysanız tam size göre ama daha tanışmayı düşünüyorsanız bu ilk okuyacağınız kitabı olmamalı biraz diline aşinalık kazandıktan sonra bu kitap okumanız isabetli olur.
Kış BahçesiGüray Süngü · İz Yayıncılık · 2018851 okunma