···Okunma: 13 Ağustos 2025 18:45 En çok satılan kitap iki şehrin hikayesi , bir dönem kitabı Fransız devrimini anlatıyor , kitap 280 e kadar ne olduğunu anlamıyorsun , sonra karakterler birleşiyor ve hepsinin birbiriyle bağlantısı kuruluyor 280 den sonra çok heyecanlı bir kitap oluyor ,
Karakterlerin hepsi çok derin ;
Charles Darney : Kusurlu ama Erdemli bir İnsan
İyi niyetli geleceği göremeyen birisi
Dr Alexander Manette : Acılar çekmiş trajik bir karakter
Lucie Manette : Dini inancı temsil eden iyilik figürü
Sydney Carton : Sevginin figürü , yaptığı son hamle ile İsa’yı temsil eder
Bay Sryner : Tek derdi kariyer olan günümüzden biri iş kolik adam
Mösyo Defarge : Başarısız devrimin sembolü abartılan devrimci
Bayan Defarge : Saf kötülük deccalin kendisi
Jerry Cruncher : Bankanın sadık uşağı , din düşmanı , daha sonra İsa’nın dirilişine inanıyor
Bayan Cruncher : Dindar kadın kocasının yaptığı işlerden suçluluk duyuyor
Bay Lorry : Bankacı , hem işine sadık , hemde Manetta ailesine sadık , iş ve aileyi birbirine karıştırmıyor
John Barsad (Solomon Pross) : Fransız hükümeti için casusluk yapan Ahlaksız bir fırsatçı
Marquis Evremonde :( Marki) Charles in amcası Fransız aristokrat , kendini Fransız soylularına adamış kötü birisi
Jacquis 3 : (erkek devrimcilerinin kod adı ),
3 numara ise kana susamış bir devrimci mahkeme jürilerini kendisi kontrol eder
İntikamcı Subay : Kraldan çok kralcı her ölen kişiden zevk duyar , madam defergenin bir numaralı adamı
Monsenyur : Güçlü Fransız Aristokrat , kendi dışında kimse umrunda değil
Bayan Pross : Lucia manettanın sadık hizmetkarı , Lucia ya uğur böceğim der Solomon Pross kız kardeşi . Tam bir İngiliz tüm Fransızlardan nefret eder .
Tüm karakterlerin Fransız devriminde bir yeri ve önemi var . İşte bunun için muazzam bir yapıt .
Olay örgüsü ne kadar karışık olsada severek okuduğum bir eser oldu .
En sonda Sydney Carton ; Bu dipsiz uçurumdan çıkıp yükselen güzel bir sehir ve piril piril insanlar görüyorum; bu insanlarin, gerçek anlamda özgür olabilmek için uzun yillar süren mücadelelerinde kâh zafer kazandıklarını , kâh yenildiklerini görüyorum; geçmis dönemlerin kötülügünden doğan günümüze ait bu kötülügün, yavas yavas miadini doldurup yok oldugunu görüyorum.
Cümlelerini söylüyor ve şu an Fransa gayet modern ve güzel bir ülke