2025 59. kitabı
Selam Bugün size @ucanatyayin dan @dr.mujganbekdas kaleminden #maviadakaybolançocuğunhikayesi kitabıyla geldim. Öncelikle yazarın kendi hayatından bir noktadan yola çıkışı çok hoşuma gidiyor çünkü yazdıkları olan, olması muhtemel, herkesin başına gelebilecek şeyler. Okulda öğrendiklerimiz ne ise yarayacak? Sorusuna cevap niteliğinde bir kitaptı. Kaybolduğunda ne yapması gerektiği, kime güvenmesi gerektiği gibi hayati konuları hatırlamış ve şaşkınlığını korumuş bir çocuk okuduk. Çizimler de metin kadar sevimli ve sıcacık . Karnesini ve karne hediyesini almış mutlu bir çocuğun tatil macerasını, tatile giderken arkasından su dökülmesi gibi değerlerimizi, alfabeden harflerle kelime türetmeyle geçen eğlenceli yolculuğu, kaybolduğunda hayvanlarla doğada keşfini, kaybolunca ne yapması gerektiğini hatırlayarak şaşkınlıkla ilerleyişini ve son olarak yardımsever bir ailenin çocuğu ailesi ile buluşturmasını okuduk. Çocuklar için de ebeveynler için de kıssadan hisse olacak bir kitaptı. Benim oğlum da büyük bir parkta kaybolmuştu sadece 5 dakikaydı ama ömrümden ömür gitmişti. Bazen dikkatini çeken bir şeyin peşine takılıp gidebiliyorlar, geldiği yönü karıştırabiliyorlar. Yazarımızın da dediği gibi, Unutmayalım: Çocuklar için kaybolmak çok kolay bulunmak ise çok zordur. #reklamdeğil #çocuk #çocukkitapları #kaybolmak #kayıp #karne #karnehediyesi #tati̇l #tatil #düşsokağıkitaptutkunları
Mavi AdaMüjgan Bekdaş · Uçan At Yayınları · 20258 okunma