2025 11. kitabı
İnsan nasıl neşeli olur? Nasıl mutlu olur? Mutluluk oradadır; aramakla bulunacak bir şey değildir. Mutluluk bir seçimdir. Mutlu olmak istiyorsan önce bilinçli ol, farkında ol, egonu yok et, kendin ol. Hırslarını geride bırak (ev, araba, çok para gibi… Sen onlara sahip olduğunu sanırsın ama aslında onlar sana sahip olur). Sevdiğin işi yap, sev, dans et, şarkı söyle, kahkaha at. Ne geçmişte ne de gelecekte ol; sadece şu anda var ol, şimdiki zamanı yaşa. Varoluşu kutla. Kendi varlığından keyif aldığında, biri hayatına girse de girmese de dolu olursun. O zaman sevgi dilenmez; sevgi verilir. Kendini tek bir şeyle etiketleme, o zaman coşku gelir. Sen teksin: hem bir aziz, hem bir günahkâr; hem yüce, hem aşağılık… ama yine de teksin. Bölünmezsen, düalite ortadan kalkar. Ne iyi tarafını abart ne kötü tarafını bastır. Her yönünü kabul et ve de ki: “Ben buyum. Ve bütünüm.” Mutsuzluklarınla yüzleş; seni mutsuz eden şeyleri bul, onları anlamaya çalış, sonra yok edebilirsin. Başkalarıyla rekabet etme, kendini kimseyle kıyaslama. Seni senden başka kimse mutsuz edemez, seni senden başka kimse kızdıramaz. Dünyayı kullan ama sahiplenme; yoksa sahip oldukların sana sahip olur. Dünyaya boş geliyoruz, boş gidiyoruz. Bu yüzden herhangi bir şeye sahip olmanın bir anlamı yok. Kazanmayı ve kaybetmeyi bırak, neşeyi bul. Hocaların hocası Osho… Bana kattıkların, yaşama sanatını bize en güzel şekilde öğrettiğin için teşekkür ederim.
NeşeOsho · Butik Yayınları · 202171 okunma
Ne geçmişte ne de gelecekte ol sadece şuanda var ol 💫