#2
2025 177. kitabı
Okunma: 14 Ağustos 2025 12:02
“𝘐𝘴̧ı𝘨̆ı𝘮ı 𝘨𝘰̈𝘳𝘮𝘦𝘺𝘦𝘯𝘭𝘦𝘳, 𝘶̈𝘻𝘦𝘳𝘪𝘯𝘦 𝘵𝘰𝘻 𝘥𝘶̈𝘴̧𝘶̈𝘳𝘶̈𝘱 𝘦𝘴𝘬𝘪𝘵𝘦𝘯𝘭𝘦𝘳, 𝘬𝘢𝘺𝘣𝘰𝘭𝘴𝘶𝘯 𝘪𝘴𝘵𝘦𝘺𝘦𝘯𝘭𝘦𝘳, 𝘴𝘦𝘷𝘥𝘪𝘬𝘭𝘦𝘳𝘪𝘮𝘥𝘦𝘯 𝘣𝘢𝘴̧𝘬𝘢𝘴ı 𝘥𝘦𝘨̆𝘪𝘭. 𝘉𝘶 𝘩𝘢𝘺𝘢𝘵 𝘩𝘦𝘱 𝘣𝘰̈𝘺𝘭𝘦 𝘮𝘪𝘥𝘪𝘳? 𝘏𝘦𝘳 𝘬𝘢𝘭𝘣𝘪𝘯 𝘥𝘶𝘷𝘢𝘳𝘭𝘢𝘳ı 𝘪𝘤̧𝘦𝘳𝘪𝘥𝘦𝘯 𝘮𝘪 𝘪𝘯𝘤𝘪𝘯𝘪𝘳?” Selamlar. Hem Safir hemde Milas kitaplarının incelemesi ile geldim. Yani ayrı ayrı inceleme yapmayacağım. İkisini bir yerde yorumlayacağım. Zaten aynı şey. Bana göre okumasaymışım da olurmuş dediğim kitaplardan. Bence kağıt israfıydı. Sevemedim. Yazarın Kibrit ve İzmarit kitaplarını daha önce okumuştum. Onları daha çok sevmiştim. Okuyacak olursanız bence onları tercih edin. Onlar bir tık daha iyiydi. Safir: Bütün kitap boyu karakterlerimizin ergence yazışmalarını okuduk. Ve karakterler sanki hiç ergence konuşmuyorlarmış gibi arada bir edebiyat da yapıyorlardı. Bakın konuşmalar o kadar yapmacık geldi ki. Arkadaşlar mantıken hiç kimse normal hayatta, bu kadar şairane konuşmaz. Kitaplarda okuyunca ise çok yapay geliyor. Karakterlerin konuşmaları bir biri ile zıtlık oluşturuyor. Absürt geliyor. Diğer bir şey ise kızımızın kendisini yarışmaya 3 gün kala yırtması. Ya senin yarışma için önemli olan taslakların başka bir ülkede. Sen ise 5 gündür erkekle boş boş konuşuyorsun, sonra gelmiş yarışmaya 3 gün kala, sanki şimdi aklına gelmiş gibi karşındakine sövüp saymaya başlıyorsun. Bunun neresi MANTIKLI LAN? Sanki 5 gündür boş boşuna konuşan benmişim gibi yarışmaya 3 gün kala hatırlıyo kızımız bu sorunu. Neyse bütün kitap boyu karakterlerin bu çekişmeli yazışmalarını okuyoruz. Milas: Bu kitap ise Safir kitabının devamı niteliğinde. Yani ayrı ayrı okunamaz bence. Kitaplarda bu beriltilmemiş, yani sayı yok ama ben bu sıra ile okumanızı öneririm. Önce Safir sonra Milas. Olayları anlamak için bu şart bence. Neyse bu kitapda ise bütün kitap boyu kadın karakterin triplerini okuyoruz. Ya sen gelmiş sosyal medyadan, ismini cismini bilmediğin adama güvenmişsin, sonrada bazı şeyler yalan çıkmış. Bunun için trip atılırmı kızım. Bu senin mallığın. Düpedüz yani. Arkadaşlar galiba yazar bu kitapları 2025 yılında değil 2000 yıllarda yazmış. Karakterin saf gibi herkese güvenmesi bundan kaynaklanıyorda olabilir. Çünkü şu zamanda kimse kimseye güvenmiyor. Ya sosyal medya bir kenarda, insanlar tanıdığı kişilere bile güvenmiyor. Ama işte kızımız güvenmiş ve bize böyle işkence eden bir kitap ortaya çıkmış. Neyseki sonda mutlu oldularda bi oh çektim. Sonunda bitdi yani. Ha bu arada umarım bu kitabı küçük yaşlı okurlar okumuyordur. Çünkü o zaman bu kızımız gibi sosyal medyada herkese güvenirler. Örnek falan alırlar. Bu kadardı. Okuyup okumamak size kalmış ama ben tavsiye etmem. Bence zaman kaybı. Okumak isteyenlere keyifli okumalar>3
MilasCemal Latifoğlu · Athica Yayınları · 2025126 okunma