2025 41. kitabı
#reklamdeğiltavsiye #kitaplarımıkendimalıyorum Hilde kasabası... Dışarıdan bakıldığında sıradan, küçük, sessiz bir yer gibi. Ama taşların altına baktığınızda, geçmişin gölgesi, paranoyanın pususu ve bastırılmış hayallerin yankısı duyuluyor. işte bu boğucu atmosferin tam ortasında doğup büyüyen bir kız var: Tutku. Tutku'nun adı gibi, içi hep yanıyor. Çocukluğundan beri modellik hayalleri kurarken, ailesinin katı baskısı onu Kamu Yönetimi bölümüne sürükler. Ama içindeki isyan tam anlamıyla dinmez. Gizli gizli kamera karşısına geçmesi, hem kendine hem hayallerine duyduğu sadakatin sessiz bir çığlığı adeta. Üstelik bu çığlık sadece hayalleriyle değil, ablasıyla beraber büyüdükleri o karanlık korkularla da sarmaş dolaş. Ve sonra hayatına Reha giriyor. Başarılı bir kimya mühendisliği öğrencisi ama aynı zamanda objektifinin arkasında bir sanatçı. Fakat Reha'nın taşıdığı sırlar, onun bir fotoğrafçıdan çok daha fazlası olduğunu gösterir Tutku'ya. Üniversitenin ilk günü kendi kendine "Bu yıl benim yılım olacak," diyen o genç kız, hiç farkında olmadan karanlık bir tünele adım atar. Ablasının geçmişte yaptığı hataları düzeltme arzusuyla çıktığı yolda, karşısına bir suç örgütü çıkar. Her yeni adım, daha derin bir bataklığa çeker Tutkư'yu. Kimi zaman ihanetle yüzleşiyor, kimi zaman korkunun ta kendisiyle. Ama ne olursa olsun, savaşmayı bırakmıyor. Çünkü Tutku artık sadece hayalleriyle değil, hayatta kalmakla da sınanıyor. Ve en can alıcı soru şu: Tutku, Reha'nın karanlığında mı kaybolacak yoksa kendi karanlığını mı yaratacak. Her sayfa yeni bir şok, her bölüm yeni bir sorgulama. Kimi yerlerde ters köşeleriyle nefesinizi kesiyor, kimi yerlerde karakterlerin iç dünyasında kayboluyorsunuz. Özellikle final bölümü..Öyle bir yerde bitiyor ki, ikinci kitaba başlamamak mümkün değil. Ters köşeleriyle beni şaşırtan, karakterlerin gerçekliğiyle içime işleyen bu kitabı şiddetle taysiye ediyorum. Tutku kaybolacak mı, yoksa kendi karanlığını mı yaratacak? Okuyun, karar verin. Kitapla kalın
AkılbazLefazen Bahar Karakuş · Dokuz Yayınları · 202357 okunma