Selam kızlar! Alabora Limanları kitap yorumuyla geldim
Konusu: Lisenin en deli dolu geçen yıllarında üç arkadaştan birisi sınıfta kalmak üzeredir ve arkadaşının aile baskısına şahit olan Sadem bunu görmezden gelemez ve çareyi son sınavın kağıtlarını çalmakta bulur. Sınav kağıtları çalınınca ise öğretmenleri onlara bir dönem sonu ödevi verir bu ödev ise Tiyatro gösterisi hazırlamaktır.
Yorumum: Kübra Berk kalemine aşık biri olarak bu kurgusunu da yine çook sevdim. Anlatım tarzı insanı sıkan betimlemelerden uzak, kendinizi evrenin içinde hissetmeniz için oldukça ideal.
Kitabın ilk başlarında pek evrene ısınamamış olsam da ortalarına doğru özellikle son sayfalar ağzımı açık bıraktırdı. İyi bildiğimiz karakterler kötü, kötü bildiklerimiz iyi çıkmaya başlamıştı ve okurken aşırı şaşırdım.
Sadem, Evla ve Kavin’in yaşadıkları birbirinden zordu ve kitap sınav stresiyle beraber aile baskısını da konu almıştı Özellikle sınav döneminde olan benim için bu kitap çok iyi geldi
Sadem ve Buğra Han arasındaki o tatlı ilişki biraz geç başladı ama iyi ki de başladııı!! İkisi de birbirine çok iyi geldi Sadem Erdinç’ten kurtulduğunda az kalsın kalkıp dans edecektim
Uzun zamandır lise kurgusu okumamıştım ve okumayı pekte düşünmüyordum ama bu kitabı iyi ki okumuşumm! Sıradan bir lise kurgusu değildi. İçinde okurların bir sürü ders çıkarabileceği konulara değinilmişti. Ailevi meseleler, sınavın öğrenciler üstündeki baskı ve stresi, ihanet ve ters köşeler, tatlı bir aşk filizlenişi
Ben kitabı çok severek okudum lise kurgusu seven herkese önerimdiirr!
Trope
•Lise Kurgusu
•Ters Köşe
•Popüler kız x sessiz çocuk
•Ailevi problemler
️8/10