2025 13. kitabı
Okunma: 14 Ağustos 2025 00:00
Üç farklı kadın üç farklı hikaye … Smita , Gulia ve Sarah üç ayrı kıtada yaşayan ve birbirini tanımayan kadınlardır. Kaderleri ise bir saç teli ile onları birbirine bağlar. •Smita, Hindistan’da yaşayan dalit sınıfına mensup alt tabakadan bir kadındır. Yaşadığı ağır yaşam koşullarını sırf kızı yaşamasın diye mücadele verir. •Gulia, İtalya’da babasının peruk şirketinde çalışmaktadır. Bir gün beklenmedik bir haberle babasının hasteneye kaldırıldığını öğrenir. Ve mücadelesi başlar. •Sarah, iki evlilik yapıp boşanmış, 3 çocuğu ile birlikte yaşayan güçlü, başarılı bir avukattır. Bu kadar başarılı bir avukat olmak için büyük çaba vermiştir. İş arkadaşları olsun, çevresindeki diğer insanlar olsun hiç kimseye gerçek kendini göstermez. Herkes onu hırslı, gözü pek bir avukat olarak görür. Bir gün hiç beklemediği bir haberle yıkılır. Ve onun da yaşam mücadelesi başlar. Kitap o kadar akıcı ve güzeldi ki tadı damağımda kaldı diyebilirim. Yazarın kalemini çok sevdim. Sanki kitabı okurken direkt yanlarında, canlı şekilde bütün olaylara şahit oluyorsunuz. Üç ayrı karakter ve her biri dünyanın başka noktalarında yaşıyor. Ama onları aynı kılan şey özgürlükleri için verdikleri mücadele. Her kadının ayrı gücü olması ve bunun çok güzel anlatılması çok hoşuma gitti. Bence bütün kadınların okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Edebiyat & Roman
Saç ÖrgüsüLaetitia Colombani · Yan Pasaj Yayınevi · 202017,4bin okunma