SPOİLER İSTEMİYORSANIZ SADECE SON PARAGRAFI OKUYUN!!!!
Herkesin kullandığı bir kızken birden bire herkesin onun zevki için uğraştığı, mutlu olsun diye kendilerini feda ettikleri şımartılmış kız haline geçiyor. Daha dün kızınu sattın? Daha dün kırbaçlatıyordun o kızı? Hepsi pişman hepsi cosimanın erkekleri. Kızımız öyle doyumsuz olmuş ki zaten iki erkekte benim olsun herkes bana aşık olsun diye ölüyor. Sözde Alexander kızımıza tutsak ama kardeşi Dantenin gözü önünde karısını düdüklüyor ve cosima da bundan zevk alıyor. Dante izlesin de tahrik olsun istiyor. Baştan aşağıya iğrençliklerle doluydu kitap. Be zerre kadar sevmedim. Elenaya karşı olan tavırlar özellikle beni çıldırttı zaten. Cosimanın karakteri bence çok leş bir karakter. Gusape di carloyu öldüren oymuş tahmin etmiştim zaten. Dantenin üzerine kaldı suç.
Kitapta zaman atlaması var ve daha çok Alexanderın ağzından yazılmış. Arada bir geriye dönük yaptıklarını okuyoruz işte planlarını falan. Babasına çok kinlenmiş gitmiş bir siyasetçiyle anlaşıp babasına ev hapsi aldırmış. Böyle bir adamda ev hapsi ne işe yarasın ?!? Adam oturduğu yerden Di Carlolarla anlaşma yapıp Masonu Cosimanın yanına sokmuş ajan olarak. Her hareketini izlemiş. Bunlar da biz onu alt ettik diye geziyor.
Çok gizli ve güçlü bir tarikatı yıktılar güya. Hemen nasıl yapıyorsunuz bunu ya? Madem o kadar güçlüsünüz Dante neden tutuklandı bir ton şeyle uğraşmak zorunda kaldı?!?! Dante de önce cosimaya hallenmiş zaten gözümden düştü parçalandı artık. Elenam güzel Elenam bir sen varsın bu çöplüğün içinde açan çiçek gibi. Herkes cosimaya hayran ama ben sana elenam. Bence cosima asla zeki bir karakter değil. Yazar ikinci kitapta kızı zeki biriymiş gibi göstermeye çalışmış ama yok olmamış. Alexanderı da hiç sevmedim.
Eğer gerçek bir köle efendi ilişkisi istiyorsanız bunu okuyun mutlaka. Öyle elli ton falan hikaye. Esas köle efendi böyle oluyor. Adam kadına aşık ama herkesin içinde poposunu tokatlayıp düdüklüyor. Herkes her yerini görsün istiyor. Kıza aşık ve yaptıklarından pişman gibi ama kızı canlı canlı mührüyle yakarak at damgalar gibi damgalıyor. Acısından gerçekten zevk alıyor ve kız da bu acıyı çekmekten zevk alıyor. Adam kızı aşağıladıkça kız tahrik oluyor. Tecavüze varan olaylar da bile kız oh falan diyor. iğrençsin cosima ya. Güya terapiye gitti stokholm dediler ama bu yine kabullenmedi. Seviyormuş bu acıyı kendisi.
Annesi de kocasını aldatıyor ve bunlara hamile kalıyor demek arsızlık analarından geliyor bunların. Hem aldat hemde adamdan ayrılma üstüne mafya ona zarar vermesin diye çıldır. Anneleri de çok cins.
Cosima kaçırılmalarada asla doymuyor. Kitabın sonuna doğru sözde alt ettikleri Noel bayan whitetan olan 14 yaşındaki oğlunu yolluyor. Bizim salak da ya aile öldürme geliyorum diyip veledin peşinden gidiyor. Sonrasındaysa evde bol işkence tecavüz devam ediyor. Artık günlük rutini gibi kızın önüne gelene kölelik yapmak. Whiteı da öldürüyor bu arada. Sonra Alexander gelip çocuğu öldürüyor falan kızı kurtarıyor. Üstüne bütün iğrençliklerin yaşandığı o evde yaşamaya devam ediyorlar. Hatta bütün herkesi toplayıp evlilik kutlaması yapıyorlar. yine Elena yok kendisi en sevdiği kardeşi giselleyle birlikte. Ya midem kaldırmıyor bunları. Kitabın sonu baya mutlu bitti sanki onca işkenceyi komşunun kör kızı çekti.
Birçok soru cevaplandı. Çoğu şey açığa kavuştu. Okuduğuma pişman değilim ama hiç sevmedim. Yazarın kalemiyle değil karakterleriyle sıkıntım var. Tavsiye de etmem açıkcası. Bence okumayın boşuna, korkunç karakterler. Hepsi yüzsüz pislikler.