2025 78. kitabı
Bulmaca Ustası Danielle Trussoni Selamlarr Bugün size oldukça ilginç ve sürükleyici bir romandan bahsedeceğim Hikâyemizin merkezinde Mike Brink var. Mike da geçirdiği beyin travmasının ardından savant sendromu gelişir. Bu sayede inanılmaz bir şekilde karmaşık bulmacaları, şifreleri çözebiliyor. Bir gün, yolu gizemli bir kadınla kesişiyor. Jess Price. Jess, bir cinayetle suçlanmış ve yıllardır hapiste olan sessiz, içine kapanık bir yazar . Herkesle konuşmayı reddeder ama Mike’la tanıştığında gizemli bir sembol aracılığıyla ona bir kapı açıyor. İşte Mike’ın peşine düştüğü bu sembol, cinayetlerden kadim sırlara kadar uzanan çok derin bir hikâyeyi başlatıyor Ve unutmadan kitapta beni en çok ürperten detaylardan biri de porselen bebek oldu. Kitapta semboller, sırlar ve dini göndermeler arasında birden böyle tekinsiz bir obje çıkınca tüylerim diken diken oldu. O sahneler gerçekten kitabın karanlık havasını daha da güçlendiriyor. Bazı kısımlarda gerçekten zorlayıcı oldu benim için çünkü kitapta hem bir sürü bulmaca hem de dini ve tarihi terimler vardı. Hatta birkaç yerde “acaba kaçırıyor muyum?” diye geri dönüp tekrar okudum Ama inanın sabırla devam ettiğimde, kurgunun nasıl zekice örüldüğünü görmek çok keyifliydi.Sayfaları çevirdikçe hem merak hem de hafif bir gerilim duygusu hep sizinle oluyor. • Sonuç olarak; eğer bulmacaları, şifre çözmeyi ve gizemli hikâyeleri seviyorsanız kesinlikle şans vermeniz gereken bir kitap. Sürükleyici, akıllıca ve farklı bir deneyim sunuyor. .
Bulmaca UstasıDanielle Trussoni · Nemesis Kitap · 202522 okunma