·67 syf.····Okunma: 16 Ağustos 2025 19:13 Kitap 60 sayfalık incecik bir kitap. Bir kaç saatte, en olmadı bir günde bitiririm diye düşünüyordum. İnce olmasına karşılık her sayfasındaki cümleler, öylesine durup sindirilmesi gereken ibarelerle doluydu ki 3 günde bitirebildim. Okuduktan sonra etkileyen bir cümle olduysa ara verdim. Üzerine düşünmek istedim. Kendi hayatımla özleştirdim. Düşündüklerimi sayfalarda gördüm.
Kitapta belirli bir zaman akışı yok. Bir paragrafında 10 yıl öncesindeyken ertesi paragraftaki anıda şimdidesiniz. Oysaki şimdi dediğimiz an bir sonraki paragrafta geçmiş olarak anılıyor. Hiçbir zaman ibaresini belirtmiyor. Siz anlıyorsunuz farklı zamanlar olduğunu. Bir süre akıl karıştırıcı gelse de, kitabın baş karakterinin yaşadığı buhranı ve kendisinin de zaman algısını kaybedişini çok güzel anlamanıza olanak veriyor. Kitap baş karakterimizin küçüklüğü ile başlıyor. Küçüklüğünden başlıyor hayatın anlamını sorgulamaya. Varoluşun anlamını bulduğundaysa kitap bitiyor. Yazar bu süreçte varoluşculuk akımını buram buram hissettiriyor.
Baş karakterimizin hiperseksüaliteye sahip olduğunu düşünüyorum. Anlamı da böyle buluyor fakat bu sürece kadar ki yaşadıkları ve düşünceleri, doğa ve insan sevgisi beni etkiledi. Bir süredir edebi zevk almıyordum, tekrardan yaşattı. Öneririm