Bilim Kurgunun Babası
2022 25. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2022 15:54
İnsanın hayal dünyasının sınırsız olduğunu gösteren kişilerden biri
Jules Verne
Jules Verne
'dir. Yazarın
Denizler Altında Yirmi Bin Fersah
Denizler Altında Yirmi Bin Fersah
adlı eseri günümüz koşullarında bizlere fantastik görünmeyebilir fakat yazıldığı döneme bakıldığında bilimkurgu türünün önde gelen yapıtları arasındadır. İlköğretim çağındaki çocuklar öncelikle bu kitabın kısaltılmış hâli ile tanışırlarsa bilişsel gelişimlerine çok katkısı olacaktır. Diğer taraftan sualtı yaşamına ve deniz canlılarına meraklı maceraperestlerin de keyif alacağı türden bir kitap. Akıcı ve oldukça heyecan vericiydi. Çocuklarımıza verilecek en güzel hediyeler arasında Jules Verne'nin sayfalarını merakla çevirecekleri bu kitabının da olması dileğiyle...
Fantastik Bilim Kurgu
Denizler Altında Yirmi Bin FersahJules Verne · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201916,2bin okunma
7,6bin Gösterim
Öne Çıkan Yorum
Sevgili Rabia Hanım, verdiğiniz cevaptan uzun bir süre sonra kitabı bitirdim. Dediğiniz gibiymiş. Verdiğiniz bilgilendirme için minnettarım.
Ne demek efendim rica ederim ☺️
Dediğiniz doğru yazıldığı döneme göre inanılması güç bir bilimkurgu romanı. Kısaltılmışını okuduğumda zevkle ve heyecanla okudum ancak tam versiyonunu okurken biyoloji dersinde deniz canlıları konusunu işliyor gibi hissediyordum. Bir türlü bitiremedim.
Evet bizlere sıkıcı geliyor fakat eserin ilginç yanını bu ayrıntılar oluşturuyor. :)
13-17 yas arasindaki bireyler okuyamaz mı?
Okur ama yer yer sıkılabilir.
Bu kitap kaç yaş için uygun?
Yetişkinler için uygun. Çocuklar için kısaltılmışı var.