Tanrıya ve babaya küs çocuklar
2025 41. kitabı
Okunma: 17 Ağustos 2025 16:08
Karakterimiz küçükken çocuk olmayı bir görev olarak görür, babasına yakışan bir evlat olma baskısının altında ezilir minik bedeni. Ne yaparsa yapsın tatmin edemeyeceğini anladığı zalim ve doyumsuz , yaratıp da yarattıklarına sinirlenen ve üzerlerine felaketler gönderen, lanetler yağdıran tanrıya bakar, inanır ama güvenmez ona, kesilir bir noktada duaları ve tek taraflı olan suskunluk iki taraflı bir hal alır. Babasıyla Allah hakkında hissettikleri arasındaki fark sık sık flulaşır, kimden daha çok korktuğunu kestiremez. Regl olunca tokatlanarak ödüllendirilmesi ve bu tokatların gelenek adı altında meşrulaştırılması gibi kadın olarak doğmanın da en başından büyük bir günah olduğunu ve tüm baskıların, hapis hayatının meşru sebebini oluşturduğunu anlar. Penceresinden baktığında gördüğü leylekler gibi bir gün uçup gitmek ister, kendisine yasaklanan her şeyi tek tek yaşadığı bir hayat tahayyül eder. Hayallerinin gerçekleşmesinin önünde hayatı ona zindan eden, on sekizinde evlendirip onu bir evden başka bir eve kapatmayı münasip gören ailesini görür, ölmelerini diler. Allah bu sefer duyar ve birden ikisi de hayatından uçup gider. Zannımca ülkemizde benzer hisleri paylaşan devasa bir güruh var hala. Kendine karşı dürüst olup istediği yola gitmesine izin vermeyen sistemin içerisinde boğulan tüm insanlara hitap eder diye düşünüyorum; gelenek, din, ideoloji fark etmeksizin baskı toplumunun oluşumuna destek veren her bir parçanın puf diye kaybolduğu bir geleceğe yollamak istiyorum tüm bu insanları. Doğumumuzla bize atanan ve hayatımız boyunca bedelini ödediğimiz kimliklerden arındığımız bir gelecekte görüşmek dileğiyle, iyi okumalar. NOT: Aylin Balboa’nın seslendirmesiyle dinlemenizi tavsiye ederim.
Ateş Sönene KadarAylin Balboa · İletişim Yayınları · 20213,450 okunma