Aylin Balboa
“Uzun bir bekleyişten başka bir şey olmayan hayatımın son bekleyişinin içindeyim bu sefer. Geleceği bekliyorum. O da beni bekliyor. Birazdan karşılaşacağız, hissediyorum. Bu kavgadan sağ çıkabilecek miyim bilmiyorum fakat bir önemi yok artık. Bundan sonra beklemek olmayacak, son bu. Cezamı önden çekmiş gibi hissediyorum. Ölsem bile rahat edeceğim, öldükten sonra beklemek de bitecek. Cennet cehennem meselesi filan ilgilendirmiyor beni, her ne olacaksa olsun artık hiçbir şeyi beklemem gerekmeyecek. Yanacaksam da yanacağım yani, gerçekten önemli değil benim için artık. Rüyalarında küçücük, rüyalarında kocaman bir havuzda boğulanlar. Gidip de dönmeyen, yeri doldurulamayanlar. Sadece acısını hafifletebilmek için çırpınanlar. Yollara koyulup yüreklerindeki ateşi söndürmek isteyenler. Kütle halindeki ölümler... Ve kargalar, kara suratları ve katran kanatlarıyla gerçekten çoktular. Ateş Sönene Kadar, bazen boğazda bir düğüm, bazen de manyakça bir kahkaha. Aylin Balboa’dan, o kendine özgü bıçkın ve muzip anlatımıyla, geçmişle hesaplaşıp geleceğe kafa tutan sarsıcı ve tesirli öyküler
97 sayfa

8/10 puan verdi
Bazı kitaplara inceleme yazmak zor. Öykü okumayı seven bir okurum. Bu kitapta bazı öyküler çok güzelken bazıları beni etkilemedi. İnsanın boğazında kalan olaylar da var, düz sıradan şeyler de. Bazısı geleceğini yakalamaya, yüzleşmeye çalışırken bazısı geçmişini yakmaya, gömmeye çalışır. Akran şiddetinin korkunçluğu, alışılmışın dışına çıkmanın üzüntüsü, ebeveyn kaybına giden yolda nafile çabalar. İşçi direnişinin birleştirici etkisi. Ve bir de kargalar. Ayrılığın içinden geçen kargalar.
9/10 puan verdi
Aylin Balboa ile tanışma kitabım Ateş Sönene Kadar. Toplamda dokuz öyküden oluşan, yalnızca ilk öykünün uzun olduğu oldukça akıcı bir öykü kitabı. Yazarın bu kitabı öykü okumak isteyen herkese önerebileceğim bir kitap oldu. Çağdaş Türk yazarların öykülerini okumayı seven biri olarak böyle farklı metinler okumak beni mutlu ediyor. Yazarın kalemi çok doğal, tanıdık ama zaman zaman da absürt. İlk kitabına nazaran buradaki öykülerin daha derli toplu olduğunu söyleyebilirim. Özellikle en sevdiğim öykü, kitaba ismini de veren, Ateş Sönene Kadar oldu. Bir imamın kızını anlatarak başlayan hikaye, iki küçük kızın kadın olmasına, aile normlarına, bir hayatın ne kadar kısa sürede değişebileceğine tanıklık etmemizi sağlıyor. Bu öykü üzerimde gerçek bir his bıraktı. Edebiyatta görselliği seven biri olarak yazarın kurduğu cümlelerin, yaptığı benzetmelerin güzelliği beni benden aldı. Başka bir kitap daha çıkartırsa kesinlikle okuyacağım ve takip edeceğim bir yazar kendisi. Umarım daha çok yazar ve biz daha fazla Aylin Balboa okuruz. Okuyacak olan herkese şimdiden keyifli okumalar diliyorum.
Puan vermedi
Aylin Balboa’nın yeni kitabını uzun zamandır bekliyordum.Dokuz öykünün yer aldığı kitabın ilk öyküsü oldukça uzun, kitaba da ismini veren bir öykü.Açıkçası sevmedim bu öyküyü.Çok tanıdık geldi bana, konusu nedeniyle. Perihan öyküsünü ise çok beğendim. Sevip sevmeme konusunda çok arada kaldığım bir kitap oldu.
Ateş Sönene KadarAylin Balboa · İletişim Yayınları · 20212,204 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.