Okuuuu!!!
2025 81. kitabı
-Eh, zelzele oldu ya.. Dinleyin siz şimdi rivayetleri... "Efendim, ne olacak? Ahlâk bozuldu, kadınlar açıldı... Mekteplerde ilâhi yerine marş okutuluyor.. Allah bu zelzele afetiyle şehri cezalandırıyor." Son sayfasını kapatır kapatmaz "çok yakın geçmişte mi kaleme alınmış acaba ne kadar da günümüzü anlatıyor?" dediğim , mizahla çok şey anlatılıp çok ders çıkarılacak 1944' te ele alınmış sıradışı o eserle geldiimm. İncelemeye başlamadan önce şunu belirtmeliyim ki arkadaşlar sabırla okuyun. İlk 10 sayfada offf giremiyorum içine diye bırakmayın hemen !! Sayfalar ilerledikçe elinizden düşüremeyeceğiniz eserimizin incelemesine geçelim hemen ; Her şey , bir eğlence sırasında alkolün de etkisiyle hafif bir sarsıntı hissedip düşen Sarıpınar Kaymakamı Hilmi Bey ' in "zelzele oluyooorrr" diye ortalığı öyle bir ayağa kaldırır kiii!! Kasabadaki panik havası padişaha kadar gidip tüm ülkeye egemen olur ve dışarıdan "kasaba yıkıldı" diye maddi yardımlar yağmaya başlar. Derken zarar ne boyutta diye bir de heyet gönderilir ki ne çatlak var binalarda ne de yıkılan. Eeee şimdi ne yapılacak , iyice araştırılınca nahoş ortamda alkolün etkisiyle böyle hissettiği anlaşılırsa yerin dibine girerim korkusuyla deyim yerindeyse yusuf yusuf olan Kaymakam ' ın imdadına mühendis Deli Kazım yetişir ve yardımlar çığ gibi yağmaya devam eder böylece. Sanırım anlaşılmıştır aralarındaki ilişkinin tamamen duygusal olduğu. Bıkmadan usanmadan söylemeye devam edeceğim arkadaşlar; edebiyatımızın mihenk taşlarından yazarın kalemiyle tanışmamış olan çok şey kaybeder!! Şimdiden keyifli okumalar
Duygu ve Düşünce
DeğirmenReşat Nuri Güntekin · İnkılap Kitabevi · 20251,455 okunma