Ar değiliz biz zar değiliz biz mal değiliz biz :)
2025 13. kitabı
Okunma: 17 Ağustos 2025 22:32
Canları sıkılan 3 tane bilim adamı kadınlardan oluşan gizli bir ülkeyi keşfetmek için kadınlar ülkesine gitmeye karar verir. Kadın başlarına bunlar bir halt edemezler gidelimde şunlara bir şeyler öğretelim deyip erkek egolarınıda alıp ülkeye giderler. Bir giderler cillop gibi ülke tertemiz savaş yok , şiddet yok , hijyenik , eğitim sistemi ekonomi süper. Erkekler kadınların kendi kendilerine çoğalmayıda bulduklarını görünce şok olur kalırlar. Tabi erkekler bu gördükleri manzaradan baya rahatsız olurlar çünkü bilirsiniz erkekler onlara ihtiyaç olmayan yerlerde durmayı istemezler öyle güçlü kadın filan gelmez onlara, biz bu kadınlara en iyisi erkekliği öğretelim derler tabi kadınlar mutlak suretle karşı çıkıp hadi ordan sürün arabanızı deyip bunları gönderirler. Erkekler ar değiliz biz mal değiliz biz zar değiliz biz diye ülkeyi terk ederler. Bilim adamları kadınların kendilerine mükemmel bir ütopya kurduklarını gördükten sonra nihayet anlarlar ki erkek egemen toplum çoğunlukla savaş şiddet ve düzensizlik getiriyor. Kadınlar ise daha çok şefkat ve mantık ile ilerliyor, eğer kadınlar baskılanmayıp kısıtlanmasa dünya çok daha güzel bir yer olur. Kitap kadın ve erkeği yer değiştirip empati kurmayı sağlıyor. Yani erkolar kapatılsın :) Bu sefer ki incelemem biraz eğlenceli olsun istedim
Kadınlar ÜlkesiCharlotte Perkins Gilman · İthaki Yayınları · 201819,8bin okunma