Bugün sizlere tasavvuf ve fanatiği harmanlayan bir kitap ile geldim. @fatihsalvan_ ’ın “Zul”isimli kitabı, okuru baştan sona mistik bir yolculuğa çıkaran, tasavvufi derinliği fantastik bir kurgu ile harmanlayan etkileyici bir eser. Yaratılışın sırlarından cennet ve cehennem tasvirlerine, âlemler arası geçişlerden insanın kendi iç yolculuğuna kadar pek çok katman barındırıyor. Kitabın merkezinde, Allah tarafından görevlendirilmiş gizemli varlık Zul ile imanını yeni keşfeden Karia’nın birlikte çıktıkları anlam dolu serüven var. Anlatım dili sade, akıcı ve okurla sohbet eder gibi; bu da konunun derinliğine rağmen hikâyeyi kolayca takip edilebilir kılıyor. Maneviyatı yüksek bir roman olmasına rağmen, ağır bir dil yerine merak uyandıran, düşündüren ve hayal gücünü besleyen bir üslup tercih edilmiş. 156 sayfalık kısa ama yoğun bir eser olması, bir oturuşta okunabilmesini sağlarken, bitirdiğinizde zihninizde uzun süre yankılanacak sorular bırakıyor. Hem ruhani konulara ilgi duyan hem de fantastik evrenleri seven okurlar için güçlü bir seçenek olan Zul, okuru hem edebi hem manevi açıdan tatmin eden nadir kitaplardan biri. Yazarımızın kalem yolculuğu uzun olsun. İyilikle ve kitapla kalın.