Cennet ve Cehenneme Uzanan Bir Yolculuk Romanı

Fatih Şalvan
Haziran 2024
İkinci Adam Yayınları

Puan vermedi
Kitapta özellikle “yolculuk” temasının hem fiziksel hem ruhsal bir dönüşüme işaret etmesi önemli ..sorgulayan, maneviyatı merak eden ama bunu farklı bir anlatımla okumak isteyenler için anlamlı ve dokunaklı bir kitap. Sıradışı, şiir gibi bir anlatı.
2024 2. kitabı
Ben bugün @ikinciadamyayinevi 'nden çıkan @fatihsalvan_ 'ın kaleme aldığı #zul kitabı ile geldim. Mistik, fantastik ve tasavvufi bir yolculuğa hazırsanız başlıyorum. Ben bu yolculuktan çok keyif aldım. Fakir, yalnız, kimsesiz, kalbi de kendisi kadar güzel kızımız Karia gözlerini bir kaos ortamına açar ve Anka kuşuyla Zul onu bu diyardan alır ; yolculuk başlar. Bu aklın hayalin alabileceği bir yolculuk değildir: Göğün 7 katı, galaksiler, başka yaşamların olduğu dünyalar, yıldızlar arası bir yolculuk hatta cehennem ve cenneti kapsayan manevi bir yolculuk. Melekler, şeytan, periler, baş melekler ... ile dolu; her durakta yeni bilgiler öğrenip maneviyatını artıran, düşündüren ve aydınlatan bir yolculuk. Açıkçası cehennemi okurken ürperdim, tüm kitap boyunca beni en çok etkileyen bölüm buydu. Tevekkülün, tefekkürün ve tüm kalp ile inanmanın tadını andıran bir okuma oldu benim için. Bence özellikle gençler arasında okunması gereken bir kitaptı. Düşünüyorum da daha önce, daha genç zamanlarımda böyle bir anlatımla karşılaşsam bazı şeyleri icsellestirmem daha kolay olabilirdi. Yazarimizin emeğine sağlık. *Karanlığı beraberinde taşıyanlardan olma, yeter. *Daha açık bir ifadeyle, bugüne en uzak olan mesafe dündür. *Zeka ve adalet ahlaka muhtaçtır. Aksi taktirde uçuruma sürüklenir. *Söz söyleyene aittir, anlamı ise anlayana. *Hayat dediğiniz şey ölümü de kapsar. Ölünce bitmez, sadece başka bir aşamaya geçersiniz.
2024 57. kitabı
Yaşadığımız zamanın dışında masalsı bir anlatıma sahip, iman/inanç esaslarımız doğrultusunda fantastik öğeler taşıyan kısa bir roman. Karia zor şartlar altında yaşamını devam ettiren, yalnız başına yaşayan bir genç kız. Bir sabah uyandığında bir tuhaflık olduğunu hisseder, sanki kıyamet kopmak üzere ve bir mahşer yeri havası. Zul kendisini bu ortamdan çekip çıkarır. Tergan adlı anka kuşu ile başlayan bir yolculuğa çıkarlar. Onlar Rab 'lerinden izinli çıktıkları bu yolda seyahat ederler, gözlem ve görüşmeler yaparlar. Her yeni ziyaretlerinde ve görüşmelerinde yeni şeyler öğrenen Karia sonrasında Zul'un vekili olarak devam edeceğini bilmeden devam eder. Peki nerelere gidip, kimlerle görüştüler, işte kitabın bölüm başlıkları: Güneşi balçıkla sıvanmış gezegen Atmosferi olmayan gezegen Dünyamız Zan Mikail ve azap melekleri İsrafil ile konuşma Ölümün efendisi Azrail Cehennem Cennet Cebrail İslâm dininin iman şartlarının beraberinde ise Zulkarneyn'in işlendiği fantastik kurgusal, masalsı bir ankatım ile karşılaştığım bu kitabı sevgili rana kahramanrana kahraman ile birlikte okuduk
2024 105. kitabı
Merhaba sevgili kitap dostlarım sizlere okuyup sevdiğim Fatih ŞalvanFatih Şalvan kaleminden Zul kitabı ile geldim. Oldukça akıcı çabuk bitecek bu eseri tavsiye ederim özellikle de gençlerin okumasını isterim. Biraz konusundan bahsedeceğim. Karia oldukça iyi bir kızdır zor zamanlar geçiren, yalnız yaşayan Karia bir sabah uyandığında herşey oldukça tuhaftır zira kıyamet kopacak hissine düşer. Rab tarafından gönderilen Zul ve anka kuşu ile alemler arasında yolcuğa çıkarlar. Rabbin izniyle 7 kat semayı, cennet, cehennemi dolaşırlar. Her gittikleri yerde yeni bir şey öğreniyor, görüyor, şaşırıyor ve etkileniyordu. Melekler, periler, şeytan, sorgulanan insanlar ceza çeken insanlar, cennette rızıklandırılanlar, dünyadaki zorbaların süt dökmüş kediye dönüştüklerini, azaplarını okurken tüylerim diken diken oldu. Cennetle cehennemin nasıl bir yer olduğunu ve kimler için hazırlandıklarını, tevekkül'ün önemini Rab dilerse bir gün hayal dahi etmediğiniz şeylerin başkahramı olabileceğinizi anlatan hem fantastik hem tasavvufi yönü ağır olan eserde mitolojiye de yer verilmesi harikaydı. Bazı bölümleri okurken biz bunları yaşıyacağız ya da Rabbim sen muhafaza eyle diyerek okudum. Hep duyduğunuz, ama kafanızda bir türlü canlandıramadığınız göksel varlıkları ayrıntılı olarak tanıyacaksınız. Oldukça düşündüren ve etkileyen bu esere bence herkes bir şans vermeli diye düşünüyorum. Seher KoyunluSeher Koyunlu ve Serpil MeriçSerpil Meriç Ilgın narinçIlgın narinç 'e teşekkür ederim bu kitapla buluşmama vesile oldukları için
2025 75. kitabı
FATiH SALVAN-ZUL Fatih Şalvan'in Zul - Cennet ve Cehenneme Uzanan Bir Yolculuk eseri, okurunu yaratılış öncesinden başlayarak farklı âlemler arasında fantastik ve tasavvufi bir serüvene
2024 118. kitabı
Okunma: 11 Aralık 2024 02:09
ZUL / FATİH ŞALVAN (Cennet ve Cehenneme Uzanan Bir Yolculuk Romanı )
2024 61. kitabı
Merhaba kitapsever dostlarım yazardan okuduğum 2.kitap, ilk önce yazarın "ZAN" kitabını okudum fantastik bir romandı, bu da aynı şekilde fantastik bir roman fakat bildiğimiz fantastik romanlardan değil, ZUL Rab tarafından görevlendirilmiş birisidir, Karia adındaki bir kızı yok olmak üzere olan bir gezegenden kurtarır. Ve Yolculuk başlar. Sonsuz evrende gezegenlerin yanlarından geçerek ilerlerler. Bazı gezegenlere uğrayıp ZUL görevini tamamlar Karia da bu görevlere şahitlik eder. Bu gezegenler arasında bizim Dünyamız olan gezegene de uğrarlar ama orada insanlar daha yoktur İnsanlardan önce Yecüc ve Mecüc orada yaşarlar bir de dumansız ateşten yaratılmış Jiin'ler yaşar orada. Oradaki görevini de tamamladıktan sonra, Karia ile 7 kat göğe yolculuğu başlar. Bu katlarda çok ilginç diyaloglar geçer hepsi de akıl sınırlarını zorlayan inanılmaz fantastik olaylar. Buradan sonra cehennem ve cenneti görme fırsatı bulurlar sonu hiç beklemediğim gibi bitti ve beni ters köşe yaptı son sayfaları şaşkınlıkla okudum. Çok farklı bir okuma oldu benim için, fantastik severlerin beğeneceği bir kitap tamamen bize ait mitolojiler ve dini terimler. Göğe çıktıklarında bildiğimiz 4 büyük melek ile diyalogları olur. Akıl sınırlarını zorlayarak yazılmış sonsuz bir hayal gücü kullanılmış... bana tavsiye eden Ezgi ÖzcanEzgi Özcan arkadaşıma Teşekkür ederim ve yazarımıza başarılarının devamını dilerim.
2025 73. kitabı
Bugün sizlere tasavvuf ve fanatiği harmanlayan bir kitap ile geldim. @fatihsalvan_ ’ın “Zul”isimli kitabı, okuru baştan sona mistik bir yolculuğa çıkaran, tasavvufi derinliği fantastik bir kurgu ile harmanlayan etkileyici bir eser. Yaratılışın sırlarından cennet ve cehennem tasvirlerine, âlemler arası geçişlerden insanın kendi iç yolculuğuna kadar pek çok katman barındırıyor. Kitabın merkezinde, Allah tarafından görevlendirilmiş gizemli varlık Zul ile imanını yeni keşfeden Karia’nın birlikte çıktıkları anlam dolu serüven var. Anlatım dili sade, akıcı ve okurla sohbet eder gibi; bu da konunun derinliğine rağmen hikâyeyi kolayca takip edilebilir kılıyor. Maneviyatı yüksek bir roman olmasına rağmen, ağır bir dil yerine merak uyandıran, düşündüren ve hayal gücünü besleyen bir üslup tercih edilmiş. 156 sayfalık kısa ama yoğun bir eser olması, bir oturuşta okunabilmesini sağlarken, bitirdiğinizde zihninizde uzun süre yankılanacak sorular bırakıyor. Hem ruhani konulara ilgi duyan hem de fantastik evrenleri seven okurlar için güçlü bir seçenek olan Zul, okuru hem edebi hem manevi açıdan tatmin eden nadir kitaplardan biri. Yazarımızın kalem yolculuğu uzun olsun. İyilikle ve kitapla kalın.
2024 75. kitabı
156 sf. #zul #cennetvecehennemeuzananbiryolculukromanı /75/ @fatihsalvan_
2024 241. kitabı
ZulZul Fatih ŞalvanFatih Şalvan @fatihsalvan_ ın #zanbirarifinfantastikromanı nı severek okumuş bir okuru olarak #zulcennetvecehennemeuzananbiryolculukromanı nı da aynı hislerle soluksuz okudum.Yazarımızın bu