Puan vermedi·128 syf.····Okunma: 19 Ağustos 2025 14:46 Siyah-Beyaz adlı öykü kitabının içerisinde Vüs'at O. Bener'e ait toplamda 17 tane öykü yer alıyor. Öykülerin hemen hepsi oldukça kısa yalnızca bir tanesi diğerlerine nispeten uzun.
Yazarın başka bir kitabını okumadıysanız yani diline, kendine has cümlelerine alışkın değilseniz tavsiye etmem. Ancak zaten yazarı tanıyor ve diline alışkın iseniz severek okuyacağınız öyküler olacaktır.
Kitap her öykü kitabında olduğu gibi dikkatli bir okuma gerektiriyor. Özellikle öyküler kısa olduğu için dağınık bir zihinle okursanız, anlatılmak istenileni, konuyu kolayca kaçırabilirsiniz. Buna bir de yazarın kendine has dili eklenince ekstra bir dikkat gerektirdiğini belirtmek isterim.
Özellikle bazı öykülerin duygu yoğunluğu oldukça yüksek ve tanıdık hisler barındırıyordu. Lafı çok da dolandırmadan, süslü cümleler ve farklı karakterler yaratma telaşına kapılmadan neredeyse direk cümlelerle duygular arasında doğrudan bir bağ kuruyor yazar. Bu çok da alışık olduğumuz bir şey olmadığı için bazı kısımları bir iki defa okudum diyebilirim.
Herkese keyifli okumalar dilerim.