Halepçe-Ebu Gûreyb
2025 3. kitabı
Kitabı daha doğrusu zulmün nesini, nasıl değerlendireyim? Bir hikaye olsaydı belki; abartı, dehşet, korkunç, yok artık denebilirdi, tepki verilebilirdi. Fakat gerçek. Tepkim bile anlamsız olmaktan korkuyor. Kitabı okumaya ilk başladığımda Saddam'ın zalim, dikdatör olacağı, bu şekilde anlatılacağı hiç aklıma gelmemişti. Çünkü şehadete yürüdüğü (!) idam videosunu izlemiştim. Sünni bir Müslüman olduğuna dair editlerine denk gelmiştim. Her şeyden önce babam, 'iyi adam' diye bahsetmişti. İsrail'e füze atmıştı. Saddam'dan sonra Amerika isgal etmişti. Irak Saddam zamanında ilerlemişti vs. Kitap bitti. -"Baba, Saddam zalimin tekiymiş" dedim. -"Ben detay bilmiyorum, bildiğim kadarıyla öyleydi" dedi. "Kitabı sen de oku" dedim. Belki bir kitap... Fakat çok şey ifade ediyor. "Hakikatin" ortaya çıkışını. Bir daha anladım İslam'ın özü olmadığı müddetçe hiçbir kişi ve ideolojinin bir Müslüman için "iyisi"yok.Bu çok önemli. "İslami"olmayan hiçbir şey Müslüman için "maslahat" olamıyor. Başörtümüz serbest olsa bile. Maslahat, iyilik, serbestlik, özgürlük, ferah, felah, refah... olarak görünen her şeyde -hangi şey, ne olursa olsun- öze tesir etmiyorsa zahiren böyle görünmesinin hiçbir anlamı, önemi yok. ren maslahat gibi görünmesinin bir sneni jok. Tüm beşeri ideoloji, sistem, kişi ve kişilerin canı cehenneme. Hidayet Allah'tan. Ayaklarımızı sabit kılsın. "Nerede Müslümanım"diyenler dedirtmesin. "Buradayım" diyebilmek duasıyla... طالبة العلم ilim talebesi #k:10277sabi Sabiha Ateş Alpat 7
1K
Zulüm Yağdı Burası IrakSabiha Ateş Alpat · Beka Yayınları · 2013317 okunma