Puan vermedi·109 syf.····Okunma: 19 Ağustos 2025 19:44 Bu kitabı kitap sayfalarında çok fazla görmüştüm fakat alıp okumamı sağlayan detay bir instagram gönderisinde öğretmenlere tavsiye edilmesiydi .
Gerçek bir hayat hikayesinden esinlenerek yazıldığını ise kitabı okumaya başladığımda öğrendim .
Kitabın ana karakteri Diana . Annesi onu doğumda terk ediyor ve bir ay sonra artık neye karar verdiyse geri alıyor. Boşanma aşamasında olduğu eşiyle de barışıyor ve Diana'yı da alarak eşine geri dönüyor.
Kitapta Diana'nın etrafındaki insanların gözlemlerini okuyoruz. Anneannesi , teyzesi , öğretmenleri , okul müdürleri ve yer yer de abisinin gözünden Diana'yı inceliyoruz.
Ne yazık ki ortada ispatlanamayan bir şiddet ve istismar var. Herkes her şeyin farkında fakat kanıtları olmadığı için bir sonuç alınamıyor.
Her seferinde bir öncekinden daha ağır yaralarla , yanıklarla ve morluklarla okula gelen Diana başına gelenleri sakar olmasına bağlıyor. Anne baba ise oldukça profesyonel. Okula her geldiklerinde mükemmel bir aile tablosu çiziyorlar .
Çocuklarının bağışıklığı oldukça düşük ve sık sık yaptığı kazalarla kendine zarar veriyor. Ortada ters giden bir durum yok çünkü eğer şiddet görseydi bu diğer çocuklarda da belli olurdu. Diana'nın kardeşlerinde de şiddete dair hiçbir şüphe yok.
En çok üzüldüğüm nokta ise Diana'nın da başına gelenlere hep aynı cevapları vermesi ve fazla kurcalayan herkese karşı öfkelenmesi. .
Çok sarsıcı bir kitap olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimin hiçbirinin bu tarz şeyler yaşamamasını dilerim. Üstüne konuşulacak çok fazla şey var ama emin olduğum şey anne baba olmanın kesinlikle belirli şartlarının olması gerektiği. Diğer türlü kendisine karşı bile acıması , saygısı olmayan insanların küçücük çocukların hayatlarını cehenneme çevirişlerini izliyoruz.
Kendisi kısa ama ne yazık ki etkisi oldukça sert olan bir kitap .
Herkese sabırlı okumalar dilerim ..