2025 8. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2025 14:51
Kitabı genel olarak beğendiğimi söyleyebilirim. Hele de mitolojiye dair ilgisi ve bilgisi olmayan biri olarak... Bazı okurlar mitolojiye aşina olunması gerektiğini belirtmiş ancak yazarın kullandığı dil bana kalırsa buna pek gerek bırakmamış. Tanrıları ve özelliklerini, kim olduklarını vs. sıklıkla tekrarlamış ki sonunda da özet olarak bahsediliyor zaten. Eleştiri yapacak olursam da; aslında kendime mi yoksa Kirke'ye mi yapmam gerek karar veremiyorum. Zira ana karakter tanrı olunca, sürekli de hor görülünce bir okur olarak büyük bir karakter sıçraması bekleyip durdum. Yer yer pasifliği beni sinirlendirdi. "Artık güçlü ol, gücünün farkına var, herkes haddini bildir vb." beklenti içindeydim. Ancak bunun haksızlık olduğunun farkına vardım. Klasik karakter gelişimlerinden ziyade, büyük rollenmeler yaşamadan, bağırmadan, tiratlar atmadan sadece olduğumuz gibi olarak bir hikaye kahramanı olmak da mümkün diye düşünmemi sağlamıştır Kirke. Bir tanrı olsa da... Biz de sıradan insanlar olarak kendi hayatlarımızın esas kahramanlarıyız ve çoğumuz sade bir yaşam sürerek ölülerin salonlarına gideceğiz. Bu yüzden Kirke'nin sade kahramanlığını kabul ettim ve sevdim.
Duygu ve Düşünce
Ben, KirkeMadeline Miller · İthaki Yayınları · 202444,3bin okunma