Keyif alarak okuduğum bir kitaptı keyifli okumalar:')
2024 71. kitabı
İskender Pala’nın kaleminden dökülen her kelime, Aşka Dair kitabında başka bir boyuta taşınıyor. Bu kitabı okurken sadece bir aşk hikâyesiyle değil, aşkın felsefesiyle, edebi birikimiyle ve tasavvufi anlamıyla da karşılaşıyorsunuz. Bir roman değil ama her satırı duygu yüklü, her paragrafı düşündürücü. Sanki bir şiirin içinde yürür gibi hissediyorsunuz kendinizi.Divan edebiyatını bu kadar derin ve bu kadar zarif bir dille anlatan nadir yazarlardan biri Pala. Ancak kitap akademik bir dille yazılmış değil; aksine oldukça akıcı, içten ve sade. Aşkı bir duygu olmaktan çıkarıp bir arayışa, bir olgunlaşma sürecine dönüştürüyor. Bu yönüyle sadece kalbinize değil, zihninize de dokunuyor.Okudukça hem geçmişe gidiyorsunuz hem de kendi iç yolculuğunuza başlıyorsunuz. “Ben böyle bir aşkı hiç yaşadım mı?” ya da “Biri beni böyle sevebilir mi?” gibi sorular zihninizi meşgul ediyor. Çünkü anlatılan aşk, bugünün yüzeysel ilişkilerinden çok uzakta; daha derin, daha sabırlı, daha ilahi bir hâl.Kitabın sonunda hissettiğim şey, sessiz bir hayranlık oldu. Pala’nın kelimeleriyle yeniden düşündüm, yeniden hissettim. Aşka Dair, sadece aşkı değil, edebiyatı, şiiri, geleneği ve insanı anlamaya dair de bir rehber niteliğinde.Eğer aşkın derinliklerine inmeye hazırsanız ve bu yolculukta size bir bilge eşlik etsin istiyorsanız, bu kitap tam size göre.
Aşka Dairİskender Pala · Kapı Yayınları · 20253,109 okunma