ARASAT | Kadir Akel
"Amacım bugüne kadar sadece bilgi düzeyinde kalan ahiret tariflerini, "Bir insan yaşasa acaba nasıl olurdu, nasıl hissederdi?" sorularına cevap vermeye çalışmak oldu." diyor yazarımız kitabının sonundaki açıklamada. Ve gerçekten de bize o günü müthiş betimlemeleriye yaşatıyor.
Hepimizin merak ettiği o "hesap günü" bu kitapla adeta gözler önüne seriliyor.
Çarpıcı diyaloglarıyla, yüreğe dokunan detaylarıyla başka bir bakış açısı kazandırıyor bizlere. Daha önce farkına bile varmadığınız birçok şey sorgulayacaksınız, emin olun.
Barlas oldukça zengin, kibirli, hodbin bir adamdır. Değer algısını yitirmiş, tek derdi daha çok para kazanmak ve dünyalık zevkler olan bu adamın aslında ne kadar eksik ve zavallı bir yaşantısı olduğuna tanık olacağız önce. Sonra başına gelen bir olay ve gördüğü bir rüya neticesinde hayatındaki köklü değişimleri, olaylara bakışının ve hissiyatının nasıl etkilendiğini, iyiyye, güzele ve doğruya evrilme sürecini adım adım takip edeceğiz. Ve okurken sadece kitapta değil, hayatımızda da birçok yerin altını çizeceğiz.
Tam anlamıyla insanı omuzlarından tutup insanı sarsan bir gerçeklik yaşacaksınız. Ben tüm aile üyelerime okutmayı düşünüyorum.
Kitap sonundaki yazara ait notlar da çok hoşuma gitti. Farklılık ve farkındalık yaratacak bu eser için kendisine teşekkür ediyorum.